35 år med RL Trans

For René Lausten som selvstændig vognmand er det aldrig til at vide, hvad dagen bringer. Men der er alligevel én ting, der har været en fast del af hans hverdag i næsten alle virksomhedens 35 år – og det er DACHSER. Vi har talt med René og fået et indblik i hverdagen som vognmand.

Vognmand René Lausten har samarbejdet med DACHSER Denmark i 35 år.
Vognmand René Lausten har samarbejdet med DACHSER Denmark i 35 år.

I intet mindre end 35 år har vognmand René Lausten samarbejdet med DACHSER Denmark A/S. Hans virksomhed RL Trans fylder 36 år i år, og det exceptionelt lange samarbejde mellem speditør og vognmand består.

”Når man har hængt ved i så mange år, er det vel tegn på, at man har ydet en god indsats,” siger René Lausten med et glimt i øjet.

René havde været selvstændig i 10 måneder, da han blev ringet op af en af sine kollegaer i Merkurtransporten – en tidligere transportvirksomhed, der samarbejdede med en række vognmænd. Situationen var, at det daværende A/S Ove Haugsted, nu DACHSER, manglede biler, og René blev sendt af sted på opgaven. Her faldt han godt i hak med daværende disponent Ejvind, som efterfølgende kontaktede ham med andre opgaver. Det blev til et samarbejde mellem René Lausten og DACHSER, som skulle vise sig at vare ved.

Lever op til alle euronormer

René har 18 ansatte, og flåden tæller i alt 14 lastbiler, som alle mere end lever op til EU’s direktiver omkring partikelfiltre og CO2-udledning, de såkaldte euronormer. Otte af dem kører for DACHSER i de velkendte gule og blå farver. Lastbilerne opfylder alle euronorm 5 og 6 – dels fordi mange europæiske byer har høje euronormkrav for at begrænse bilos, og dels fordi der er god reklameværdi og bedre økonomi i at køre rundt i nye biler. Køretøjer med en euronorm under 3 er for eksempel ikke tilladt i København, og i Tyskland er der mange byer, hvor man kræver en euronorm over 5. Alt i alt betyder det, at ingen chauffør hos René Lausten skal køre i gamle lastbiler.

"Jeg har kørt for mange forskellige filialer i DACHSER, for vi hjælper til, hvor vi kan."

”Alle chauffører er glade for at få nye biler, og kunden er glad, for det ser jo godt ud, når det er en ny bil, der kommer kørende. Det er også noget af det, der kan være med til at tiltrække nye chauffører,” fortæller René stolt.

”Når man har hængt ved i så mange år, er det vel tegn på, at man har ydet en god indsats,” siger vognmand René Lausten.
”Når man har hængt ved i så mange år, er det vel tegn på, at man har ydet en god indsats,” siger vognmand René Lausten.

En (a)typisk dag

Det er usikkert, om der findes en typisk arbejdsdag for René. Måske er det atypiske netop typisk, for livet som selvstændig erhvervsdrivende kan indimellem byde på overraskelser:

”Det er et arbejde ligesom alt andet, men jeg ved aldrig, hvad dagen bringer før samme morgen,” fortæller han. ”Ofte må jeg selv ud at køre, hvis en af chaufførerne er syge, skal til begravelse eller noget tredje. Som regel er jeg selv ude i en af bilerne tre-fire dage om ugen.”

Det betyder også, at René er kommet vidt omkring til DACHSERs forskellige huse. For eksempel kunne han springe til, da DACHSER i Hvidovre manglede en linjebil til Stockholm.

”Jeg har kørt for mange forskellige filialer i DACHSER, for vi hjælper til, hvor vi kan,” fortæller René Lausten afsluttende – for selvom man har en omskiftelig hverdag, kan man godt have en fast samarbejdspartner.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic