Markedsinformation

Brexitaftale indgået – toldadministration fra 01.01.2021

Den 24.12.2020 blev der indgået en aftale mellem EU og Storbritannien om det fremtidige samarbejde og betingelserne for den fremtidige handel.

Et væsentligt punkt er, at der ikke skal opkræves told for vareleverancer mellem EU og Storbritannien. Dette betyder dog ikke, at den administrative "fortoldning" vil blive fjernet. Det betyder, at hvis du har varer, der ska transporteres til eller fra Storbritannien, skal du sørge for at indsende alle dokumenter og toldrelevante oplysninger på forhånd. Først når forsendelsen er blevet frigivet af vores toldteam, kan den blive sendt af sted.

Bemærk, at fra den 1. januar 2021 gælder dette for alle forsendelser mellem EU og Storbritannien – kun forsendelser fra EU til Nordirland er undtaget. Her er det især vigtigt at fremlægge dokumentation for varernes præferenceoprindelse. I dokumentet, som vi har vedhæftet nedenfor, kan du læse mere om, hvad du skal vide som importør og eksportør. Vi har også samlet alt, du skal vide om brexit, her på vores hjemmeside.

Preferential agreements PDF (0,06 MB)
Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic