Nyheder

DACHSER Award 2020-vinder kåret på digital konference

Onsdag den 9. september 2020 var det tid til den årligt tilbagevendende supply chain-konference, Supply Chain Leaders Forum, som i år blev afholdt digitalt. Vinderen af DACHSER Award 2020 blev Jacob Henckel for sit HD-afgangsprojekt om omkostninger ved variation og designfejl i mekaniske produkter.

Fra venstre: Andreas Wieland, Associated Professor og akademisk koordinator for Graduate Diploma (HD) på CBS, Jacob Henckel, Lead Consultant hos konsulentvirksomheden Valcon, og René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic. Foto: SCLF/Carsten Snejbjerg

Der var et stærkt lineup af oplægsholdere, der var sat i stævne for at belyse temaet for årets konference: grønne og bæredygtige forsyningskæder. Oplægsholderne på konferencen belyste alt fra, hvordan man genopfinder sin forretningsmodel, til samarbejde med tier-1 og tier-2-leverandører, og der blev uddelt priser, blandt andet DACHSER Award 2020 for ”Best CBS Graduate Diploma SCM Final Project”.

”Det er et privilegium for os at være med i dag, og vi er meget beærede over at sponsorere prisen for det bedste CBS GD-SCM Final Project,” udtaler René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic, som havde æren af at kåre vinderen af DACHSER Award 2020.

Innovation i krisetider

I sit afgangsprojekt tog Jacob Henckel, Lead Consultant hos konsulentvirksomheden Valcon, udgangspunkt i identifikation af variation og designfejl i et produkt, og hvordan de påvirker omkostningsstrukturen i en virksomheds produktion. Han mener, at det er en fordel, at han nu har både en maskiningeniørkasket fra DTU og en supply chain-HD med i rygsækken.

”Jeg arbejder med produktudvikling, og hvis man ikke har en forståelse for forsyningskæder, er det meget svært at se produktet i et holistisk perspektiv,” fortæller Jacob Henckel. ”Jeg vil gerne sige tak til DACHSER for den flotte pris. Den er jeg meget beæret over at modtage.”

Konferencen Supply Chain Leaders Forum er arrangeret af Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Syncronic, AAASCM samt IDA Operations Management, og formålet er at bygge bro mellem forskning og erhvervsliv, mellem uddannelse og praksis.

”Coronakrisen har tvunget os til at finde nye måder at arbejde på og digitalisere mere eller mindre alle vores interaktioner. Samtidig har den løftet innovationen til nye højder,” understreger René Sidor. ”Innovation er nøglen til bæredygtig succes: Den hjælper os med at forbedre proceskvaliteten, reducere omkostninger og imødekomme nye udfordringer.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic