DACHSER Climate Protection: En langsigtet strategi for klimabeskyttelse

Aktiv klimabeskyttelse er en del af DACHSERs ansvar. Logistikudbyderen går forrest  for at beskytte klimaet ved hjælp af effektiv logistik og tekniske innovationer. Her samarbejder virksomheden også med kunder og samarbejdspartnere, der ønsker at bidrage aktivt til omstillingen til lav- og nulemissionsteknologier i logistikbranchen. Kun sådan kan man nå Parisaftalens mål om at holde den globale temperaturstigning under 2 grader og EU's og mange andre landes klimabeskyttelsesmål på mellemlang og lang sigt.

DACHSERs klimabeskyttelsesindsats.
DACHSERs klimabeskyttelsesindsats.

Udover at have udviklet intelligente koncepter for bæredygtig logistik i storbyerne arbejder DACHSER også på at reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser fra regional transport og transport over lange afstande samt fra sine ca. 400 filialer i hele verden. Denne del af indsatsen omfatter yderligere forbedringer af proceseffektiviteten, for eksempel ved hjælp af digitale optimeringsværktøjer og øget brug af megatrailere. Pakken med foranstaltninger omfatter også en yderligere forbedring af energieffektiviteten. I nogen tid har virksomheden været i gang med et skifte til økonomisk LED-teknologi til belysning og konvertere hele sin flåde af elektriske palleløftere til moderne litiumionteknologi.

Øget brug af vedvarende energi og grøn elektricitet er også på dagsordenen. I dag dækker DACHSER allerede mere end 60 procent af sit samlede elforbrug på verdensplan med elektricitet produceret lokalt ved hjælp af solcelleanlæg og indkøb af el fra vind- og vandkraft. I Tyskland og Nederlandene er tallet tæt på 100 procent. "Vi ønsker at fortsætte med at øge andelen af grøn energi og frem for alt udvide produktionen af vedvarende energi, især da vores efterspørgsel efter bæredygtigt produceret elektricitet vil vokse enormt i de kommende år i takt med den voksende elektromobilitet," forklarer DACHSERs CDO, Stefan Hohm.

Forskning og innovation

Det er også en del af DACHSERs klimabeskyttelsesstrategi at fremme udvikling og anvendelse af alternative drivsystemer og brændstoffer. Udover batterielektriske drivsystemer, der allerede er i brug som en del af DACHSER Emission-Free Delivery og er ved at blive testet med henblik på brug i andre brugsscenarier, ser logistikudbyderen også nærmere på lastbiler drevet af brændselsceller og brugen af grøn brint.

"Vi ønsker at fortsætte med at øge andelen af grøn energi og frem for alt udvide produktionen af vedvarende energi," siger Stefan Hohm, CDO for DACHSER.

"Vi har været involveret i forskellige undersøgelser, som viser, at lastbiler drevet af brændselsceller vil spille en central rolle i forhold til at gøre vejtransport emissionsfri hen mod slutningen af dette årti. Derfor forbereder vi os allerede intensivt på denne teknologi sammen med forskellige partnere," fortsætter Stefan Hohm.

DACHSER er medlem af den tyske hydrogen- og brændselscelleforening (DWV) og samarbejder med RWTH Aachen University og Kempten University of Applied Sciences samt med producenter af erhvervskøretøjer som Daimler Trucks om forskning i og udvikling af brintteknologi.

Udover batterielektriske drivsystemer, som allerede er i brug som en del af DACHSER Emission-Free Delivery, ser DACHSER også nærmere på lastbiler drevet af brændselsceller og brugen af grøn brint.
Udover batterielektriske drivsystemer, som allerede er i brug som en del af DACHSER Emission-Free Delivery, ser DACHSER også nærmere på lastbiler drevet af brændselsceller og brugen af grøn brint.

Virksomhedens samfundsansvar

Klimabeskyttelsesstrategien rundes af med et øget engagement i bæredygtig udvikling, der rækker ud over DACHSERs forretningsmodel. I mere end ti år har DACHSER deltaget i flere projekter i Indien, Nepal, Brasilien og Namibia sammen med børnehjælpeorganisationen Terre des Hommes. Beskyttelsen af naturressourcer spiller en stadig vigtigere rolle her, da befolkningerne i vækst- og udviklingslande i særlig grad påvirkes af den globale opvarmnings negative konsekvenser.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os