DACHSER leverer emissionsfrit i München

DACHSER lancerer projektet Emission-Free Delivery i Bayerns hovedstad. Dermed  leverer logistikudbyderen nu alle sendinger helt uden CO2-udledning til udvalgte områder af centrum.

Som en del af Emission-Free Delivery-konceptet leveres stykgods til centrum af München med fuldt elektriske lastbiler.

Det første skridt er at levere til kunder i centrum af München med en fuldt elektrisk FUSO eCanter-lastbil fra september og senere supplere med yderligere to ellastbiler fra begyndelsen af 2023. De emissionsfrie leveringer i München kan derefter udvides, så man skaber en samlet emissionsfri leveringszone på cirka 1,6 kvadratkilometer i de mest travle områder af byen.

"DACHSERs filial i München ligger tæt på centrum, og det er den optimale forudsætning for at bruge fuldt elektriske lastbiler. Når vi leverer med de stille, eldrevne lastbiler, bidrager vi til bedre luftkvalitet og livskvalitet i byen," siger Ingo Zimmermann, Operations Manager hos DACHSER i München.

Langsigtet klimastrategi

DACHSER Emission-Free Delivery-konceptet er en del af virksomhedens klimastrategi og indebærer, at alle sendinger leveres emissionsfrit i et defineret område af centrum i større europæiske byer – især i bilfri zoner. Det betyder, at der ikke er nogen udledning af CO2 eller andre drivhusgasser lokalt, hvilket desuden mindsker støjforurening.

München er den tredje by i Tyskland, hvor konceptet med emissionsfrie leveringer rulles ud. Konceptet er tidligere lanceret i Stuttgart og Freiburg, og det kommer snart i Berlin og Hamborg. Derudover er DACHSER Emission-Free Delivery allerede blevet implementeret i Oslo, Prag, Strasbourg, Paris, Madrid, Porto og snart også i København.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic