DACHSER med til ”Mød en virksomhed” i Hvidovre

Den 13. november 2019 inviterede Hvidovre Kommune folkeskoleelever og deres forældre til ”Mød en virksomhed”. Det var en dag i uddannelsens og erhvervslivets tegn, og DACHSER Denmark deltog for at give de unge et indblik i livet som speditør i en global logistikvirksomhed og for at vise, at man kan starte sin karriere hos DACHSER Denmark.

"Som elev får man et stort ansvar, og man lærer rigtig meget af at sidde sammen med garvede speditører."

For unge i dagens Danmark er der mange uddannelser og jobs at vælge imellem. Derfor kan det være angstprovokerende at tage skridtet ud af folkeskolen, når man skal vælge, hvilken vej man vil gå. Derfor har Hvidovre Kommune valgt at invitere kommunens unge til messe med fokus på uddannelse og karriere, hvor de kan få afmystificeret livet i en lang række forskellige erhverv.

Hverdagen som speditørelev

Messen, der har fundet sted de sidste fem år, arrangeres af Hvidovre Kommune i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Fra DACHSER Denmark var det General Manager i Hvidovre Peter Hut og elev Andreas Pedersen, der deltog på messen. De stod klar til at besvare de unges spørgsmål til logistikbranchen, uddannelse og arbejdet som speditørelev.

”DACHSER er et rigtig godt sted at være i lære, og speditøruddannelsen er en rigtig god uddannelse,” fortæller Andreas Pedersen. ”Som speditør skal man skabe transportløsninger for kunderne, og det er et job, hvor der altid er tryk på. Som elev får man et stort ansvar, og man lærer rigtig meget af at sidde sammen med garvede speditører, der har siddet her i mange år, og som har prøvet de fleste af de udfordringer, der løbende opstår.”

Andreas Pedersens hverdag på kontoret går ofte meget med at tale i telefon, skrive mails og tjekke Europakortet efter i sømmene. Han har en stor berøringsflade med kollegaer internationalt, og han tænker i puslespil, når han arbejder for at løse små og store logistikopgaver. Det er et arbejdsliv, der passer ham rigtig godt.

”Vi er super glade for Hvidovre Kommunes initiativ,” siger Peter Hut. ”Vi lægger meget energi i vores elever og lærlinge - de er vores fremtid. Vi tilbyder dem et uddannelsesforløb, hvor de veksler mellem skoleophold og arbejde hos DACHSER i Hvidovre. Det er en god måde at kombinere teoretisk viden og praktisk erfaring.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic