De programmerer fremtiden

DACHSERs informationslogistik gør virksomheden til en af logistikbranchens teknologiske pionerer og fortalere. Mød Nicola Elsner og Claudia Beck – begge har de en karriere inden for IT.

Nicola Elsner er projektleder på Robotic Process Automation-teamet
Nicola Elsner er projektleder på Robotic Process Automation-teamet

Hvis nogen for tyve år siden havde sagt, at Nicola ville komme til at arbejde med IT i dag, så ville ingen have troet på det. Hendes karrierevej startede nemlig et helt andet sted – hos forvaltningsdomstolen. "Jeg læste til retsassistent, men da det er et job, som indebærer, at man laver det samme dag ud og dag ind, fandt jeg det ikke tilfredsstillende. Så jeg begyndte at lede efter noget nyt," fortæller Nicola Elsner. Det var sådan hun landede hos DACHSER. I dag er det 21 år siden hun startede som assistent i IT-afdelingen. Gennem årene har Nicola opbygget en omfattende ekspertise om IT og specialiseret sig særligt i DACHSERs IT. For ni år siden påtog hun sig rollen som konsulent for kundeprojekter, hvilket har givet hende mulighed for konstant at bygge videre på sin ekspertise. Senest er hun også blevet projektleder på Robotic Process Automation-teamet (RPA).

Situationen var en helt anden for Claudia Beck: "Allerede inden jeg afsluttede min bachelor i datalogi, begyndte jeg at skaffe mig praktisk erfaring hos DACHSER, og det var også her, jeg skrev mit bachelorprojekt." Hendes grad i datalogi førte hende ind på en mere traditionel karrierevej og da hun havde afsluttet sin uddannelse, blev hun fastansat hos DACHSER som softwareudvikler. I dag er hun teamleder for en gruppe internationale softwareudviklere. "Det gode ved mit job er, at det handler om mere end bare at udvikle og implementere software. Jeg får også mulighed for at se resultaterne af mit arbejde i praksis."

Kontinuitet og forandring

Der er sket meget i løbet af de sidste to årtier. "Inden for logistik foregik kommunikationen tidligere næsten udelukkende på papir. I dag foregår den næsten udelukkende digitalt. Og dengang kunne ingen have forestillet sig, at videomøder ville blive en helt almindelig ting. Eftersom mange ordrer blev afgivet pr. telefon, var skærmbaseret interaktion slet ikke inde i billedet," husker Nicola Elsner.

Som systemkoordinator kan DACHSER opfylde de mest udfordrende kundekrav til globale transport- og lagerservicer. IT-styret logistik skaber maksimal fleksibilitet og gennemsigtighed på tværs af alle logistikfunktioner i alle afdelinger. Homogene systemer er nøglen til en kontinuerlig strøm af pålidelig information. Men alt afhænger af datakvaliteten. DACHSER beskæftiger mere end 800 IT-eksperter, som sørger for, at de IT-systemer, der bruges over hele verden, altid er opdaterede.

En ensartet softwareversion hjælper med at opretholde høje standarder og sikre, at applikationerne kører stabilt. På den måde spiller DACHSERs IT-løsninger en stor rolle for optimeringen af processer og dermed for de logistiske balanceopgørelser hos kunderne.

Takket være eLogistics-portalen oplever DACHSERs kunder dagligt, hvor digital logistikken er blevet. Det er her, de kan arrangere og spore deres forsendelser online i realtid, udregne fragtomkostninger, afgive transportordrer, overvåge lagerprocesser og finde egnede produkter.

Portalen tilbyder også en række applikationer, der er integreret direkte med DACHSERs transport- og lagersystemer. Her er det blandt andet Claudia Beck, der fører tilsyn: "Mit team sørger for, at alt går glat for de kunder, der bruger portalen. Det betyder, at applikationerne, ud over at være logiske og brugervenlige, altid skal være stabile, opdaterede og fungere godt."

I Robotic Operations Center forvalter Nicola Elsners RPA-team processernes effektivitet bag kulissen, idet de manuelt identificerer og analyserer tilbagevendende processer, der kan udføres af virtuelle hjælpere – med andre ord robotter, der får hjælp af software. Én sådan proces er automatiseret bestilling af emballagemateriale til alle afdelinger. I alt fem eksperter arbejder på Robotic Operations Center med at udvikle bots, som hjælper deres kolleger hos DACHSER med deres daglige arbejde.

Claudia Beck leder et internationalt team af softwareudviklere
Claudia Beck leder et internationalt team af softwareudviklere

Et karrierevej med nye perspektiver

Det kræver dygtige individer at styre denne udvikling, og digitaliseringens fremmarch har ført til, at DACHSERs IT-afdeling påtager sig flere og flere opgaver, hvilket betyder, at antallet af personer, der arbejder i Corporate IT, er vokset støt i løbet af de sidste par år til over 550. "Vi er altid glade for at byde velkommen til nye kolleger, der kan hjælpe os med at håndtere de udfordringer, som digital logistik fører med sig," tilføjer Claudia Beck. Denne vækst ledsages også af et mere alsidigt udvalg af projekter. Og det kommer ikke til at skorte på spændende opgaver i fremtiden takket være procesautomatisering, prædiktiv analyse og nye aspekter af maskinlæring.

Ligesom Nicola Elsner er Claudia Beck virkelig begejstret for sin arbejdsplads: "Jeg leder et internationalt team af softwareudviklere bestående af praktikanter, studerende, eksterne konsulenter og kolleger fra Frankrig." DACHSERs Corporate IT lægger stor vægt på teamwork og muligheder for personlig og faglig udvikling. "Der er IT bag alt, hvad DACHSER foretager sig. Det er virkelig sjovt at være med til yderligere at udvide vores sortiment af digitale kundeservicer hver dag," synes Claudia Beck.

Nicola Elsner er helt enig: "Hver dag byder på noget nyt, og der er altid nye udfordringer at tage fat på. Vi har fået chancen for at arbejde sammen om at forme DACHSERs digitale fremtid."

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic