Nyheder

Den Nye Silkevej: DACHSER arrangerer transport med godstog

DACHSER Rail Services transporterer kemiske produkter til det kinesiske marked fra Ludwigshafen i Tyskland dobbelt så hurtigt som med konventionelle metoder.

DACHSER Rail Services transporterer kemiske produkter til det kinesiske marked.

BASF har givet sin mangeårige logistikleverandør DACHSER opgaven med at håndtere et første godstog til Kina. Toget ankom til den kinesiske by Xi'an med 42 containere med BASF-produkter. DACHSER tog sig af al planlægning, herunder koordinering med togoperatør RTSB GmbH, fortoldning og distribution af varerne i Kina.

Godstogets rejse startede i KTL Kombi-Terminal Ludwigshafen, og på sin vej til Kina kom det igennem Polen, Hviderusland, Rusland og Kasakhstan. Togets rejse tog kun 14 dage – det er mere end to uger hurtigere, end det ville have været med containerskib. Jernbanetransporten via Den Nye Silkevej er især interessant for kemiske virksomheder, hvis produktionsanlæg ligger i landdistrikter i Kina, langt væk fra havnene.

KTL-terminalen i Ludwigshafen spiller en central rolle i BASF’s logistikkoncept. Det fungerer som et knudepunkt, hvor BASF samler europæisk gods og læsser containerne på togene. Tysklands største indlandsterminal støder direkte op til BASF's hovedanlæg. Op til 30 tog afgår fra terminalen hver dag, på vej til over 20 økonomiske knudepunkter i hele Europa.

Fordi skinnerne varierer i størrelse langs ruten, bliver containerne læsset på forskellige tog i den polske landsby Małaszewicze og ved den kasakhiske grænse til Kina. Containerne har en højde på omkring 12 meter, og de er primært læsset med granulater, tilsætningsstoffer til brændstofproduktion og katalysatorer. Togets endelige destination var byen Xi'an i det centrale Kina.

Derfra håndterede DACHSER North China fortoldning og distribution med lastbil af BASF-varerne til deres modtagere. I opstartsfasen er der planlagt flere togafgange fra Ludwigshafen til Xi'an.

"Hurtigere end søfragt, billigere end luftfragt, let at planlægge og pålidelig: Når det kommer til at opfylde visse logistiske krav, er jernbanetransport til Kina langs Den Nye Silkevej et glimrende alternativ til sø- og luftfragt, der tilfører værdi," forklarer Thomas Krüger, Managing Director for DACHSER Air & Sea Logistics EMEA. "Efterspørgslen efter DACHSER Rail Services stiger støt, og vi er især glade for, at en global markedsleder som BASF sætter sin lid til vores løsninger."

Et mangeårigt partnerskab tages til det næste niveau

DACHSER har i flere årtier samarbejdet tæt med BASF om at transportere kemiske produkter på paller inden for Europa og at sørge for sikker opbevaring af dem. DACHSER har to lagre for farlige materialer: et i Ungarn og et i Rumænien. De lever begge to op til de højeste sikkerhedsstandarder og er blevet evalueret i overensstemmelse med SQAS. "Det første tog til Xi'an har bragt vores logistikpartnerskab med BASF op på et nyt niveau," siger Michael Kriegel, Department Head for DACHSER Chem-Logistics. DACHSERs brancheløsning kombinerer standardiserede logistikydelser og ekspertise inden for håndtering af farligt gods i et globalt netværk med skræddersyede løsninger til kunder fra den kemiske industri.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic