Markedsinformation

Den aktuelle situation i Suezkanalen

Containerskibet "MS Ever Given", der var stødt på grund og blokerede trafikken i Suezkanalen, er nu trukket fri og sejler igen i Suezkanalen.

Containerskibet ”Ever Given” er blevet trukket fri efter at have blokeret Suezkanalen i seks dage. Der vil dog formentlig gå dage eller endda uger, før den trafikprop af omkring 400 skibe, der har været strandet i kanalen som følge af blokaden, har forladt kanalen. Kanaloperatøren SCA har udtalt, at trafikken i Suezkanalen, der er så essentiel for den globale skibsfart, vil blive genoptaget.

De første skibe kan nu passere igennem Suezkanalen, men der er i øjeblikket et enormt efterslæb af containerskibe, tankskibe med mere i kanalen. Det forventes, at kanalen vil være helt fri for trafikpropper efter 6-8 dage.

Allerede for nogle dage siden begyndte rederier at omdirigere nogle af deres skibe til at sejle rundt om Kap Det Gode Håb, hvilket er en omvej på ca. 3500 til 3800 ekstra sømil, som kan føre til forsinkelser på op til 12 dage.

Vi følger situationen nøje og vil holde dig opdateret om yderligere ændringer i den aktuelle situation. Hvis du har spørgsmål vedrørende dine varer, er du som altid velkommen til at kontakte din faste kontaktperson hos DACHSER.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic