Den aktuelle situation vedrørende kvalificerede medarbejdere til logistikbranchen

Logistik er en arbejdskraftintensiv branche. Især i denne sektor strammer situationen i øjeblikket til på markedet for kvalificerede medarbejdere, hvilket betyder, at det er en stor udfordring at finde, oplære og fastholde medarbejdere på lang sigt. Med denne opdatering vil vi give et overblik over den aktuelle markedssituation.

Konsekvenserne af coronapandemien har også påvirket arbejdsforholdene inden for logistik, hvilket har forværret den allerede eksisterende mangel på uddannede fagfolk – især faguddannede chauffører og lagermedarbejdere. På grund af adskillelsen af skifteholdene, højere fraværsprocent og strammere forholdsregler har der været behov for flere medarbejdere og mere udstyr end tidligere, hvilket også har afspejlet sig i personaleomkostningerne. Især lastbilchauffører har også været påvirket af lukkede restauranter, begrænset adgang til sanitære faciliteter ved rastepladser og ophobning af lastvogne ved grænserne. På trods af disse eksterne faktorer har DACHSER takket være fremsynet planlægning været i stand til at opretholde et højt kvalitetsniveau under pandemien.

Ikke desto mindre er især manglen på kørende personale en både akut og fremtidig udfordring, da situationen på uddannelsesmarkedet i transportbranchen også bliver mere presserende. Antallet af ansøgere og uddannelseskontrakter, der bliver indgået i transportsektoren, er allerede faldet voldsomt. Mange personer, der forlader skolen, foretrækker at fortsætte deres uddannelse og/eller at studere. Også på dette område påvirker pandemien branchen. Kontakten med virksomheder er blevet reduceret betydeligt som følge af de foranstaltninger, pandemien har været årsag til, og erhvervsvejledningen på skolerne er dermed reduceret til et lavt niveau.

For at modvirke manglen på kvalificeret arbejdskraft og skabe varig loyalitet blandt medarbejderne investerer DACHSER kraftigt i uddannelse og i at ansætte unge talenter og videreuddanne medarbejdere på tværs af aldersgrupper. DACHSER investerer også i modernisering af flåder, digital support på ruterne, sundhedstilbud og forbedrede arbejdsvilkår for at opretholde proceskvaliteten.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din sædvanlige lokale kontaktperson, som sidder klar til at hjælpe dig.

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic