Den kinesiske højtid Golden Week påvirker logistikken

Fra den 1. til 7. oktober vil de fleste virksomheder og fabrikker i Kina holde lukket. Det påvirker de internationale forsyningskæder, at en af verdens vigtigste økonomier holder lukket en uge i træk.

Hvad er Golden Week? 

Golden Week er syv dage i træk, som er nationale helligdage i Kina. Hvert år den 1. oktober fejres grundlæggelsen af Folkerepublikken Kina. For at fejre begivenheden er hele perioden fra den 1. til 7. oktober officielle fridage. Kineserne benytter traditionelt lejligheden til at rejse og besøge familie i andre dele af Kina. DACHSERs filialer i Kina vil ligesom mange andre virksomheder holde lukket indtil den 8. oktober.

Hvad sker der i løbet af Golden Week? 

De fleste virksomheder og fabrikker vil holde lukket i løbet af den ugelange periode med helligdage, hvilket betyder, at deres produktion standser eller som minimum bliver reduceret. Lufthavne og havne vil fortsat være i drift, men med reduceret bemanding på grund af lave produktionsmængder på fabrikkerne. Offentlige faciliteter såsom toldsteder holder normalt lukket fra 1. til 3. oktober. Kina er en af de største økonomier og et af de største produktionslande i verden, og eftersom landet vil gå i stå i en hel uge, og mange fabrikker ikke vil komme tilbage på fuld kapacitet, så snart de officielle helligdage slutter, vil faldet i produktionsmængderne påvirke de globale forsyningskæder. 

Hvordan kan man minimere følgerne af Golden Week? 

Hos DACHSER gør vi alt, hvad vi kan, for at minimere potentielle forstyrrelser i forsyningskæden, men vores kunder kan med fordel holde sig følgende for øje:

  • Kommunikation i god tid med leverandører og kunder kan være med til at sikre tilstrækkelige lagerbeholdninger og håndtere forventningerne. 
  • Dine kontaktpersoner hos DACHSER står til rådighed, hvis du ønsker at drøfte dine planer og udarbejde en nøjagtig prognose for dine forsendelser med henblik på langsigtet planlægning. På denne måde kan DACHSER tilbyde dig den løsning, der bedst passer til dit budget og din tidsplan. 
  • Book i god tid, og vær opmærksom på skæringsdatoerne:

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic