En hjælp til julen

Inflation, krig og energikrise. Julen nærmer sig med hastige skridt, men for mange danskere er julen 2022 forbundet med økonomiske bekymringer. Flere velgørende organisationer melder om et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp. DACHSER Denmark i Hvidovre har valgt at støtte lokalt i år, så flere familier kan få råd til at holde jul i år.

2022 har budt på et stort antal ansøgninger om julehjælp fra familier i Danmark. Foto: Elenadesign/Shutterstock
2022 har budt på et stort antal ansøgninger om julehjælp fra familier i Danmark. Foto: Elenadesign/Shutterstock

I begyndelsen af november kunne Mødrehjælpen melde ud, at 2022 indtil videre har budt på et stort antal ansøgninger om julehjælp fra forældre, der ikke kan finde økonomisk råderum til at holde jul for deres børn. Faktisk tikkede hele 13.000 ansøgninger ind i løbet af en måned, hvilket er 71 procent flere end samme tid året før – og der er åbent for ansøgning indtil den 9. december.

Derfor tog General Manager for DACHSERs filial i Hvidovre, Peter Hut, kontakt til Mødrehjælpens Lokalforening Hvidovre-Rødovre for at finde ud af, hvordan virksomheden kunne støtte nogle af familierne i kommunen.

Jeg håber, at vi med vores bidrag kan tænde et lille lys i julemåneden for nogle af børnene her i Hvidovre Kommune og samtidig lette lidt af deres forældres bekymringer.

Peter Hut, General Manager for DACHSERs filial i Hvidovre

”Vi ville først og fremmest gerne støtte lokalt, for vi ved, at mange danskere går en hård tid i møde med de stigende priser på dagligvarer og energi,” fortæller Peter Hut. ”Netop når krisen truer, er det vigtigt at kunne samles om højtiderne. Derfor vil vi gerne støtte op om, at så mange familier som muligt kan fejre jul.”

Julemad, julegaver og lokale aktiviteter

Det er muligt at støtte Mødrehjælpen på flere måder. Det er blandt andet muligt at købe de gaver, som børnene fra de julehjulpne familier har ønsket sig, eller man kan donere et beløb. Mødrehjælpen støtter de fattigste familier i landet ved at dække udgifter til blandt andet julemad og julegaver til børnene, men organisationens lokale foreninger planlægger også lokale aktiviteter.

DACHSERs filial i Hvidovre støtter Mødrehjælpen ved at købe gaver til børn i kommunen, ved at donere et beløb, og endelig har medarbejderne hos DACHSER Denmark også mulighed for at støtte sagen, enten ved at købe en gave til et specifikt barn i kommunen eller ved selv at donere et beløb.

”Jeg håber, at vi med vores bidrag kan tænde et lille lys i julemåneden for nogle af børnene her i Hvidovre Kommune og samtidig lette lidt af deres forældres bekymringer – og jeg håber, at mange andre virksomheder og velstillede danskere vil gøre det samme,” siger Peter Hut.

Har du lyst til at donere til Mødrehjælpens julehjælp, kan du sende dit bidrag her. Du kan også blive frivillig hos Mødrehjælpen – find din lokale forening her.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic