Informationssikkerhed hos DACHSER

Utilstrækkeligt beskyttede oplysninger udgør en betydelig risikofaktor, da den kan være mål for cyberangreb.  I takt med øget digitalisering stiger risikoen for hackerangreb og anden IT-kriminalitet, og i dag finder der flere og mere målrettede professionelle hackerangreb sted i form af såkaldte ransomware-angreb.

Hackere trænger igennem virksomheders IT-systemer via sikkerhedshuller, krypterer vigtige data som medarbejderoplysninger eller økonomiske data, truer med at offentliggøre de følsomme data og kræver løsesum i bytte for nøglen. Ud over en løsesum medfører et angreb samtidig flere omkostninger til genoprettelse af virksomhedens IT-systemer. Jo vigtigere de digitale løsninger er for en virksomhed, jo større er truslen i forhold til værdi.

Logistik er en af de brancher, der er særligt afhængig af et velfungerende IT-system: De meget komplekse og optimerede værdikæder kan kun fungere i en digitaliseret verden, hvis de tilsvarende oplysninger også behandles kontinuerligt, korrekt, fortroligt og i overensstemmelse med globale lovkrav parallelt med varestrømmen. Derfor er informationssikkerhed også blevet en langt vigtigere del af logistikbranchen i de senere år.

Hos DACHSER værner vi om et højt IT-sikkerhedsniveau, hvorfor vi har etableret en ny  afdeling IT & Development, der er placeret på ledelsesplan. DACHSER IT var også en af de første logistikudbydere, der blev certificeret til ISO/IEC 27001, som er en førende international standard for ISMS-ledelsessystem for IT-sikkerhed og dermed den vigtigste cybersikkerhedscertificering.

Derudover træffer DACHSER organisatoriske, tekniske og konstruktionsmæssige foranstaltninger for at beskytte kundedata, investerer regelmæssigt i egen systemsikkerhed og gennemfører årlige kontroller for at opretholde et højt sikkerhedsniveau og forny vores certificeringer.

De organisatoriske aspekter omfatter fortrolighedsaftaler med tredjeparter, retningslinjer for IT-brugere, sikker opkobling af mobile arbejdsstationer, implementering af IT-sikkerhedsloven og GDPR og et omfattende nødberedskab mellem IT og drift.

De tekniske foranstaltninger omfatter: virusbeskyttelse, spamforsvar, fejlsikring, nødplanlægning og regelmæssig sikkerhedskopiering af alle opgavekritiske data. Drift af uafhængige og topmoderne parallelle datacentre, en høj sikkerhedsstandard i afdelingerne og backupsystemer, der sørger for strømforsyning af decentraliseret IT-sikkerhed, er blandt de konstruktionsmæssige foranstaltninger, som DACHSER implementerer til sikring af et højt IT-sikkerhedsniveau.

Kundedata hos DACHSER er særligt beskyttede af krypterede transmissioner via alle adgangsveje og er underlagt et autorisationskoncept, der beskytter mod uautoriseret visning eller manipulation.

Med disse omfattende foranstaltninger forhindrer vi økonomisk skade, beskytter os selv og vores kunder mod systemfejl samt hackerangreb og tilbyder sikker og troværdig håndtering af dine data igennem hele transportkæden.

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic