Margret brænder for at hjælpe

Uddannelse er en væsentlig komponent – og 24-årige Margret Hans gør alt, hvad hun kan, for at hjælpe med at gøre det til en fast del af børn liv. Siden 2015 har DACHSER og børnehjælpsorganisationen Terre des Hommes samarbejdet om at hjælpe børn med at få en uddannelse og dermed opnå et mere uafhængige liv.

I mere end 10 år har Terre des Hommes og DACHSER samarbejdet om at hjælpe børn.

Nedlukningen på grund af coronapandemien var et hårdt slag for Namibias befolkning. Den gik hårdest ud over skolebørn fra San-folket. Da de ikke har adgang til internettet, var mange af dem ude af stand til at deltage i onlineundervisning. Det medførte afbrydelser i deres uddannelse, som i sidste ende var med til at øge de uligheder, der allerede prægede uddannelsessystemet, såvel som alle andre aspekter af deres liv.

Unge voksne fra lokalsamfundene sluttede sig derfor til et frivilligt program, der blev oprettet for at hjælpe elever fra San-folket med deres skolearbejde under nedlukningen. Projektet er sponsoreret af DACHSER og Terre des Hommes' lokale partnerorganisation. En af de frivillige er 24-årige Margret Hans, der engang selv blev sponsoreret af et lignende projekt. Med støtte fra DACHSER og Terre des Hommes formåede hun at gennemføre en elevuddannelse i turistsektoren.

Selv i hårde tider arbejder hun ufortrødent

På grund af coronanedlukningerne og turistindustriens kollaps mistede hun sit job som servitrice på et ferieresort, men dette forhindrede hende ikke i at have en positiv indflydelse på andres liv. I øjeblikket leder Margret et team på 9 frivillige lektiehjælpere i byen Tsintsabis. "Det at undervise elever har været en af de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft. Det lyder måske som en kliché, men jeg tror helt ærligt, at jeg næsten får mere ud af det, end eleverne gør. Det føles bare dejligt at få lov til at bidrage og hjælpe disse unge med at udvikle sig positivt."

Formålet med projektets indsats i de tre lokalsamfund Outjo, Oshivelo og Tsintsabis i det nordlige Namibia er at tilbyde grundskoleundervisning og løbende støtte for at give børn mulighed for at gå regelmæssigt i skole. Her tilbyder man også de unge en praktisk erhvervsuddannelse, især for piger, for at forberede dem til at kunne arbejde på hoteller og ferieresorter og som faglærte.

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic