Markedsinformation

Nye lovmæssige krav til transport af lithiumbatterier og -celler

Før lithiumbatterier og -celler må transporteres, skal de fremover først gennemgå en række tests med henblik på at simulere forskellige forhold, der kan opstå under transporten, for eksempel tryk- og temperaturforskelle.

Fra og med den 1. januar 2020 skærpes reglerne for transport af lithiumbatterier og -celler, og det gælder for alle transportformer over hele verden. Fremover skal der indsendes en testoversigt, der er i overensstemmelse med FN 38.3.5 for alle lithiumbatterier og -celler, der er fremstillet efter den 30. juni 2003 (dvs. UN3480, UN3481, UN3091, UN3090), samt for alle batteridrevne køretøjer, der er fremstillet efter den 30. juni 2003 (dvs. UN3171). Producent og distributør deler ansvaret for, at disse varer er forsynet med korrekt transportdokumentation.

Ifølge flyselskaber, transportører og rederier kan der kræves dokumentation fra DACHSER. Derfor anbefaler vi, at du stiller disse dokumenter til rådighed for os for alle ovenstående lithiumbatterier og -celler, så vi kan informere vores samarbejdspartnere, og så dit gods er sikret igennem hele forsyningskæden.

Vi gør opmærksom på, at fra den 1. januar 2020, vil det ikke længere være muligt for os at fragte gods, der indeholder lithiumbatterier og -celler uden den nødvendige dokumentation.

Hvis du har spørgsmål vedrørende dine forsendelser, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Du kan læse mere om den nye lovgivning her.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic