Nyheder

Nyt glas til Big Ben

Fra Oberpfalz til London: DACHSER leverer håndblæst glas fra glasværket Glashütte Lamberts til Storbritannien. De forsvarligt indpakkede glasplader er på vej til det verdensberømte Elizabeth Tower i London.

Glashütte Lamberts har fremstillet glaspladerne til det nyrenoverede Big Bens urskiver.
Glashütte Lamberts har fremstillet glaspladerne til det nyrenoverede Big Bens urskiver.

Elizabeth Tower – bedre kendt som Big Ben – er et af Londons mest berømte vartegn. Dens fire imponerende urskiver, som hver måler syv meter i diameter, har også givet det navnet "Klokketårnet". Det ikoniske symbol er i øjeblikket under renovering. Uret forventes at slå igen i 2021. Glasset i urskiverne skal også renoveres, og det sker ved hjælp af glasplader fra Waldsassen i tyske Oberpfalz, hvor Glashütte Lamberts lavede en tro kopi af Big Bens urskive og producerede de 1.300 håndlavede glasplader til det berømte tårn. "Det er et af de mest berømte vartegn i verden. Og det er især bevægende at vide, at det er os, der har lavet glasset til det. Det er vi stolte af," siger Robert Christ, marketingchef for Glashütte Lamberts.

Allerede i brug i Buckingham Palace

Virksomhedens logistikpartner DACHSER håndterer transport fra Oberpfalz til Dartford tæt på London. Transport af det skrøbelige glas kræver stor præcision og ekspertise. Men eksperterne hos DACHSER sørger for, at alt går efter planen og ankommer til destinationen uden skader.

"Det er et af de mest berømte vartegn i verden. Og det er især bevægende at vide, at det er os, der har lavet glasset til det. Det er vi stolte af."
Robert Christ, marketingchef for Glashütte Lamberts

De har faktisk allerede den nødvendige erfaring: DACHSER Logistics Center Hof leverede glas fra det veletablerede glasværk til Storbritannien, nærmere bestemt til Buckingham Palace. "Vi har arbejdet med Glashütte Lamberts siden 2009 og hjulpet dem i andre europæiske lande," siger Angela Puchtler, Sales Executive hos DACHSER Logistikzentrum Hof.

DACHSER leverer mundblæste glasplader til England for glasværket Glashütte Lamberts.
DACHSER leverer mundblæste glasplader til England for glasværket Glashütte Lamberts.

342 glasplader til én urskive

Glaspladerne står forsvarligt indpakket i trækasser på paller, klar til transport. De leveres direkte til deres berømte destination i London, hvor en britisk virksomhed skærer dem til, så de passer i tårnets urskiver. Fra næste år vil omtrent 1.300 glasplader fra Bayern pryde det nok mest berømte tårn i England. "Vi arbejder sammen med vores kunder for at udvikle transportløsninger til særtransporter med meget specifikke krav ligesom i dette tilfælde," siger Puchtler. "Og det siger sig selv, at vi er ret stolte over, at vi som logistikspecialister har spillet en rolle i renoveringsarbejdet på Elizabeth Tower."

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic