Opdatering fra Kina: Forstyrrelser i lufthavne

Den aktuelle nedlukning i Shanghai fører nu til yderligere og alvorlige forstyrrelser af luftfragtforsyningskæderne til og fra det nordlige Kina.

Store luftfartsselskaber som China Southern Airlines (CZ), China Cargo Airlines (CK) og China Eastern Airlines (MU), har varslet om, at alle deres flyvninger til og fra Shanghai (PVG) og Zhengzhou (CGO) bliver suspenderet indtil videre. Konsekvenserne for kapaciteten på disse meget vigtige handelsruter er enorm og begynder at brede sig til andre lufthavne i Asien. 

Den operationelle håndtering i Shanghai Pudong Airport påvirkes kraftigt af de skrappere covid-19-foranstaltninger, som myndighederne har iværksat i Shanghai og omegn. Forsendelser, der er ankommet til lufthavnen, bliver ikke ekspederet på grund af begrænset kapacitet, og der må forventes store forsinkelser. De fleste flyselskaber har derfor besluttet ikke at flyve yderligere gods til Shanghai og Zhengzhou, som er vigtige knudepunkter for luftfragt i Kina.

Denne udvikling har resulteret i øget brug af alternative lufthavne (såsom Beijing, Chengdu, Qingdao og Nanjing, men også lufthavne i det sydlige Kina) kombineret med lokale vejtransporttjenester. Mange af de alternative lufthavne er ved at nå, eller har også allerede overskredet deres kapacitetsgrænser.

På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor længe denne situation vil vare ved, og det er ikke til at sige, hvornår flyselskaberne genoptager regelmæssige flyvninger mellem det nordlige Kina og Europa. Alle større økonomiske centre i det nordlige Kina påvirkes i stigende grad, herunder vigtige industribyer som Ningbo, Suzhou, Beijing, Tianjin, Shanghai, Dalian, Jinan, Wuhan, Qingdao, Shenyang og Changchun.

DACHSER vil følge udviklingen i situationen tæt og gør deres bedste for at sikre, at forsyningskæderne fungerer så problemfri som muligt. Lokale DACHSER-repræsentanter står klar til at hjælpe med information om forsendelser og mulige alternativer.

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic