Opdatering om markedssituationen efter brexit

Gennemførelsen af fase 3 i den britiske regerings Border Operating Model repræsenterer endnu en vigtig milepæl i Storbritanniens toldprocedurer efter udtrædelsen af EU. DACHSER har løbende holdt trit med ændringerne i told- og transportprocesserne for at sikre, at varer kan transporteres over grænsen med så få forstyrrelser som muligt.

Fra den 1. januar 2022 forventer vi at se en intensivering af grænsekontrollen med krav om indsendelse af en elektronisk angivelse ved grænsen og indførelsen af GVMS (Goods Vehicle Movement System) i forbindelse med import og eksport.  

EIDR (Entry Into Declarants Record), en manuel proces, der gør det muligt for varer at krydse grænsen ved hjælp af den handlende EORI-nummer (Economic Operators' Registration and Identification number), vil ikke længere være tilladt fra den 1. januar 2022. I stedet skal der indsendes en elektronisk SCDP-angivelse (Simplified Customs Declaration Process).

GVMS anvendes allerede i forbindelse med transit, men vil fra 1. januar 2022 blive udvidet for at automatisere grænsekontrolprocessen ved at knytte toldangivelsen til en GMR (Goods Movement Reference), som oprettes i GVMS. Toldangivelsen knyttes til GMR'en ved hjælp af automatisk nummerpladegenkendelse, hvilket gør det muligt for køretøjer at krydse grænsen uden at skulle standse.

DACHSER tager sig af angivelsen og interaktionen med GVMS, medmindre du angiver andet.

Hvis du selv har til hensigt at håndtere toldangivelsen, enten internt i din virksomhed eller via en ekstern toldagent, skal du være opmærksom på, at DACHSER har brug for toldangivelsens referencenummer. Dette kaldes en IRR (Import Release Reference) hos DACHSER, og den skal indtastes i GVMS for at gøre det muligt for varerne at krydse grænsen.

Den 1. januar 2022 bliver der også indført krav om at forhåndsanmelde animalske produkter (Products Of Animal Origin, POAO) og visse animalske biprodukter (Animal By-Products, ABP), der ankommer til Storbritannien fra EU, gennem IPAFFS-systemet (Import of Products, Animals, Food and Feed System). 

Der vil først blive stillet krav om fysisk inspektion af disse produktgrupper og af plante- og plantebaserede produkter fra den 1. juli 2022. Kontrollen vil blive indfaset for produktgrupperne mellem den 1. juli og den 1. november 2022. Det vedhæftede dokument indeholder flere detaljer om dette emne. Sørg for at give DACHSER besked, hvis du har brug for disse ekstra tjenester til dine produkter.

Hvis du har til hensigt selv at håndtere toldangivelsen for POAO-, ABP- eller plante- og plantebaserede produkter, vil du også være ansvarlig for anmeldelsen til IPAFFS.  

Yderligere trinvise ændringer træder i kraft senere i 2022. Den vigtigste er, at der fra den 1. juli 2022 vil blive stillet krav om importsikkerhedserklæringer, såkaldte ENS'er (Entry Summary Declaration). 

Der vil blive stillet krav om flere oplysninger på ENS'er og om inspektioner af POAO-produkter, visse ABP-produkter samt af plante- og plantebaserede produkter tættere på gennemførelsestidspunktet.

Oplysningerne gælder for netværksforsendelser gennem vores stykgodsservice og for del- og hellæs.

DACHSER-netværket har arbejdet sammen om at gennemgå processer og indarbejde de ændringer, der er nødvendige for at understøtte indførelsen af de nye kontroller. Vi er klar til den 1. januar 2022.

HMRC har oprettet en telefonrådgivning, man kan ringe til for at få hjælp i forbindelse med told og international handel: +44 (0)300 322 9434. 

Her kan man få svar på spørgsmål om import, eksport og toldfritagelser. Telefonrådgivningen er åben fra kl. 8 til 22 mandag til fredag og fra kl. 8 til 16 i weekender, britisk tid. 

Nyttige Links

PhasedImport Controls_Trader Communication_V1.0181121 PDF (0,14 MB)
DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic