Påmindelse: Storbritannien indfører nyt toldsystem

Den 30. september indføres Storbritanniens nye toldsystem CDS for importforsendelser. Derfor opfordrer vi alle importører i Storbritannien til at forberede sig på ændringerne.

I Storbritannien erstattes det nuværende CHIEF-system (Customs Handling of Import and Export Freight) af det nye system CDS (Customs Declaration Service). Indførelsen af det nye toldangivelsessystem CDS gennemføres for importforsendelser til Storbritannien den 30. september 2022, mens det nye system ifølge planen tages i brug for eksportforsendelser den 31. marts 2023. På grund af dette skifte er importører og eksportører i Storbritannien nødt til at forberede sig på en række ændringer. Til dette formål tilbyder vi en tjekliste (vedhæftet), som kan hjælpe med at håndtere kravene.

I det væsentlige betyder ændringen:

  • Toldskyldskonto: Hvis din kunde bruger sin egen toldskyldskonto, skal de ansøge om en ny aftale om direkte debitering til CDS. Hvis de bruger DACHSERs toldskyldskonto, behøver de ikke at ansøge om en ny aftale om direkte debitering til CDS.
  • Der er et "finance dashboard" i CDS, som man får adgang til via Government Gateway. Hvis DACHSER skal indsende importangivelser for din importør, skal der deponeres en tilladelse til, at DACHSER kan bruge deres toldskyldskonto, i "finance dashboard".

Vi anbefaler, at du allerede nu forbereder dig på de ændringer, som skiftet fra CHIEF til CDS vil medføre. Ellers er der risiko for, at der kan opstå forsinkelser i importklareringerne i Storbritannien fra den 1. oktober 2022, da der ikke længere vil kunne indgives toldangivelser for virksomheder, som endnu ikke er registreret i CDS på denne dato.

DACHSERs CDS-team besvarer gerne eventuelle forespørgsler på følgende e-mailadresse: CDS.Northampton@dachser.com

Tjekliste: Overgang til CDS PDF (0,07 MB)
DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic