DACHSER runder 30.000 ansatte

Pr. 1. september har logistikudbyderen DACHSER flere medarbejdere end nogensinde: Det familieejede selskab beskæftiger i alt 30.500 medarbejdere rundtomkring i verden.

DACHSER runder 30.000 ansatte
DACHSER runder 30.000 ansatte

Økonomien buldrer fortsat af sted, og det mærkes også på arbejdsmarkedet. Logistikvirksomheden DACHSER nåede for nylig sit højeste antal medarbejdere på verdensplan, siden virksomheden blev stiftet. Ved udgangen af 2017 var der 29.098 personer ansat i DACHSER. Nu, blot ni måneder senere, er tallet steget med tæt på 5 procent. ”Vores medarbejdere er og vil altid være vores vigtigste ressource,” understreger CEO Bernhard Simon. ”Det er trods alt dem, der baner vejen for en sammenhængende, globaliseret økonomi, det er dem, der tilrettelægger de lager- og leveringsprocesser, der rækker hele jorden rundt, og det er dem, som er firmaets ansigt udadtil.”

Vores medarbejdere er og vil altid være vores vigtigste ressource.

Bernhard Simon, CEO DACHSER SE

Familievirksomheden får også endnu en gang topkarakterer for sit uddannelsesprogram. I Danmark har DACHSER lige nu seks lager/logistikelever og 16 speditør-, administrations- og økonomielever. I alt 732 unge fra hele Tyskland har besluttet at starte deres karriere hos DACHSER – 5 procent flere end året før. Samlet set er DACHSER i gang med at uddanne 1.757 lærlinge og elever over hele landet, og uden for Tyskland er 41 vordende logistikspecialister i gang med et uddannelsesforløb, der skal gøre dem til ”DACHSER-speditør- og logistikspecialister”. De mest populære valg blandt eleverne er speditør- og logistikagent, lagerarbejder og faguddannet lastvognschauffør.

Uddannelse

”I kraft af sin position som den tredjestørste industri i Tyskland tilbyder logistik en bred vifte af udfordrende karrieremuligheder med løfte om en strålende fremtid,” fortæller DACHSERs Head of Corporate Human Resources, Vera Weidemann. ”I vores branche er det adgangen til kvalificerede medarbejdere, der hæmmer vækstmulighederne. Derfor har vi brug for veluddannede og motiverede folk, nu mere end nogensinde.” Krævende, men effektiv oplæring er en del af virksomhedskulturen i det familieejede DACHSER, hvor antallet af medarbejdere under uddannelse udgør ca. 10 procent af den samlede arbejdsstyrke. I overensstemmelse med ånden i princippet om virksomheders sociale ansvar ansætter firmaet de elever, som gennemfører deres uddannelse.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os