Situationen i Ningbo og mulige konsekvenser

Nedlukningen af en af de travleste havne i Kina og Ningbo har fået vidtrækkende konsekvenser for den globale søfragt. Vi forventer forsinkelser og et øget efterslæb som følge af overbelastning af havnene og mangel på udstyr.

Aktuel status ved havnen i Ningbo:

  • Ningbo Meishan Port forbliver lukket, og al havnedrift ved terminalen har været suspenderet siden den 11. august 2021.
  • Alle andre terminaler i Ningbo er fortsat i drift, men med begrænsninger. Deadline for indlevering af containere er begrænset til 2 dage før fartøjets forventede ankomst.
  • Skibe fra OCEAN-alliancen er særligt berørt, da alliancen for det meste benytter sig af Meishan-terminalen. De berørte rederier har meddelt, at de planlægger at omdirigere skibe til andre terminaler i Ningbo eller endda undgå havnen, hvilket sandsynligvis vil føre til betydelige forsinkelser.
  • Andre Ningbo-terminaler er nu under pres, og flere fartøjer omdirigeres. Denne overbelastning forventes at skabe forsinkelser.

Mulige konsekvenser:

  • Hvis nedlukningen af Meishan-terminalen fortsætter, vil manglen på udstyr blive mere og mere kritisk, hvilket skaber et øget efterslæb.
  • Servicepålideligheden vil sandsynligvis lide under dette og falde yderligere. Den gennemsnitlige forsinkelse forud for nedlukningen af Ningbo Meishan Port var allerede 7-10 dage på grund af overbelastningen, og denne tidshorisont vil formentlig forværres. For at øge servicepålideligheden kan transportører undgå havne, hvor sandsynligheden for rullede bookinger eller containere er høj.
  • Samlet set vil lukningen af Ningbo Meishan-terminalen påvirke kapaciteten negativt og skabe yderligere forsinkelser i den internationale søfragt.

Vi er i tæt kontakt med rederier og samarbejdspartnere på daglig basis og gør vores bedste for at gøre din forsyningskæde så stabil som muligt. Hvis du har spørgsmål eller har brug for individuel rådgivning, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER, så vi sammen kan finde den bedste løsning til dig.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic