Store forsinkelser i Shanghai Pudong lufthavn (PVG)

Luftfragten til og fra Shanghai PVG lufthavn er igen bragt i udfordringer, da der fredag den 20. august blev rapporteret om flere COVID-tilfælde i lufthavnen.

Som følge af dette har et stort antal medarbejdere fået besked om at lade sig teste og eventuelt gå i karantæne. Arbejdskraften er reduceret til 25 procent af den normale kapacitet, hvilket medfører forstyrrelser i driften.

De fleste flyselskaber har været nødt til at aflyse flyvninger den 20. august, men har genoptaget flyvningerne efter et til to døgn. Nedenfor får du en oversigt over den aktuelle status:

  • Lufthavnen Shanghai PVG har været og forbliver åben, men operationen er kritisk påvirket af den pludselige mangel på arbejdskraft.
  • Den begrænsede arbejdskraft har ført til betydelige konsekvenser for ground handling-procedurerne, herunder læsning/losning for alle flyselskaber, der bruger Shanghai Pudong International Airport Cargo Terminal (PACTL) i Shanghai PVG Airport.
  • I løbet af weekenden blev et betydeligt antal flyvninger enten forsinket eller aflyst. Kun halvdelen af de planlagte fly kunne lette, hvilket har skabt et stort efterslæb.
  • Fra i dag er situationen den samme.
  • Som reaktion på situationen har luftfartsselskaberne justeret deres planlagte afgange, aflyser afgange, omdirigerer flyene til alternative lufthavne og afholder sig fra at acceptere tidsfølsomme sendinger.
  • På grund af begrænset kapacitet og driftsforstyrrelser forventes forsinkelser på både østgående og vestgående trafik samt et øget efterslæb.
  • Vores luftfragteksperter har arbejdet for at finde kapacitet i lufthavne i nærheden af PVG for at minimere forsinkelser i din forsyningskæde. I øjeblikket har vi allerede sikret kapacitet fra Hangzhou (HGH), Zhengzhou (CGO) og Beijing (BJS) for at afhjælpe efterslæbet.

Hvis du har spørgsmål vedrørende din forsyningskæde, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic