Store præstationer

Alexander Tonn, COO Road Logistics hos DACHSER.

Alexander Tonn har været COO for Road Logistics hos DACHSER siden januar 2021. Han er 48 år og har ansvaret for driften af forretningsområdet Road Logistics med divisionerne European Logistics og Food Logistics. Vi har talt med ham om hans erfaring, netværksekspertise og personlige mål.

Alexander Tonn, du overtog styringen af Road Logistics hos DACHSER midt i coronapandemien. Hvad var de største udfordringer?

Starten af 2021 var en meget intens og udfordrende tid. Udover pandemiens tredje bølge var vi også nødt til at tackle brexit. Ydermere opstod der usædvanlige vejrsituationer blandt andet i Tyskland, og samtidig steg godsmængderne i vores netværk massivt, så det blev ikke en stille og rolig start på det nye job.

Hvordan håndterer du den slags stress?

I anspændte situationer har jeg en tendens til at blive mere rolig og koncentrere mig fuldt ud om den aktuelle opgave.

Og hvordan håndterede dit team situationen?

Vi i ledelsen for Road Logistics holdt meget tæt kontakt til de forskellige Regional Managing Directors og deres driftsenheder i disse udfordrende tider. Vi stod skulder ved skulder og samarbejdede rigtig godt, så i den forstand hjalp pandemien os med at udvikle os som team. Vi savnede dog den direkte menneskelige kontakt. Alting foregik digitalt. Det har endnu ikke været muligt at have personlige interaktioner – for eksempel til en julefrokost eller til møder for at bryde isen. Det er virkelig ærgerligt, men jeg håber, at vi snart kan tage revanche.

Interview with: Alexander Tonn

COO Road Logistics hos DACHSER

Hvor meget har dine mange års erfaring i virksomheden hjulpet dig i din nye stilling?

Jeg har været hos DACHSER i 23 år, og de 15 af dem brugte jeg på at lære alle de operationelle aspekter af vores forretning rigtig godt at kende. Mange kolleger har gået samme vej samtidig med mig, hvilket giver mig en stærk platform for at være åben og ærlig om vores udfordringer. Det er noget, jeg selv værdsætter. Desuden har jeg arbejdet meget tæt og tillidsfuldt sammen med min forgænger Michael Schilling i mange år, og det har været den ideelle forberedelse til min nye rolle. 

Når du ser tilbage, hvilke milepæle i din personlige udvikling og karriere tror du så især har formet dig?

Jeg har haft mange formative oplevelser. I min tid i afdelingen i Memmingen fik jeg mulighed for at arbejde på forskellige kontraktlogistikprojekter, helt fra idé til virkelighed, så jeg kunne lære om alt fra kundemøder og omkostningsberegninger til nybyggeri og operationel implementering. Det har jeg altid fundet meget lærerigt og spændende. Senere flyttede jeg til hovedkontoret i Kempten. I mine seks år som controller for kontraktlogistik, hvilket indebar mange ture til afdelinger i hele organisationen, fik jeg et bredere perspektiv på, hvad DACHSER udretter i Europa og resten af verden. Næste vigtige skridt var, da jeg påtog mig yderligere ansvar ved at blive Managing Director European Logistics Germany i 2017.

Hvilke indsigter har især hjulpet dig på din rejse?

I disse udfordrende tider er vi simpelthen nødt til at blive endnu mere fleksible, agile og digitale. Vores kunder ændrer deres adgangspunkter til markedet. De vil have, at processerne bliver alt mindre komplekse og samtidig mere digitale. Et godt eksempel er handel, hvor der i stigende grad anvendes omnichannel-strategier. Vi vil fortsætte med at opfylde vores kunders ændrede forventninger med vores sædvanlige høje DACHSER-kvalitet. Tag for eksempel logistik til byggemarkeder: I 2021 fungerede mange indkøbsprocesser ikke som normalt, hvilket gav massive forsinkelser i leveringen af sæsonvarer på grund af leverings- og kapacitetsflaskehalse inden for søfragt. Produkter, der blev afsendt fra Asien med henblik på julehandlen, ankom ikke til Europa sidst på sommeren som normalt. Derfor blev alle involverede naturligvis stadig mere nervøse. Men takket være vores kapacitets- og netværksstyring kunne vi også i denne situation tilbyde vores kunder egnede løsninger.

Læs hele interviewet med Alexander Tonn i vores DACHSER Magazine 01/22 her.

 

 

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic