Karriere Mediaroom

Toldsikkerhed – få overblik over toldreglerne

Toldmyndighederne har strammet lovgivningen som en del af kampen mod international terrorisme. Derfor skal virksomheder blandt andet give besked om tolddata på forhånd via partnerprogrammer som C-TPAT, der klassificerer virksomheder som pålidelige partnere. Vi hjælper dig med hurtigt at importere dine sendinger til det ønskede land, hvor vi, i kraft af vores certificering, har kontaktpersoner hos toldmyndighederne.

Der er strenge sikkerhedsforanstaltninger ved eksport til USA.

USA har etableret en omfattende toldbarriere for import med mange embargoer mod global terrorisme. Det skal beskytte mod bestemte personer og organisationer og begrænse terrorgruppernes økonomiske grundlag. Det betyder, at visse lande, virksomheder og personer er "blacklistede" af USA. EU's forordning 881/2002 indeholder en liste over terrorgrupper, og den såkaldte ”Taliban Regulation” findes i EU's forordning 2580/2001.

Oversigt over DACHSERs toldsikkerhed:

  • Erfarne medarbejdere, som løbende deltager i kurser og uddannelsesforløb 
  • Mange års erfaring med Importer Security Filing (ISF)
  • Anerkendt som en AEO (Authorized Economic Operator) siden juli 2008
  • Behandlingen af din import til USA sker uden problemer
  • Direkte kontakt med lokale kontaktpersoner

Du kan ikke importere varer til USA, hvis ikke du følger 10+2-reglen

Dine eksportforsendelser vil blive undersøgt – et resultat af USAs stramme regler for sikkerhed. Verifikationen af dine varer er baseret på Importer Security Filing (ISF). Ifølge 10+2-reglen skal man levere 10 definerede dataelementer til de amerikanske toldmyndigheder – mindst 24 timer før skibet forlader udsejlingshavnen. Forkert, for sen eller manglende dokumentation resulterer i en bøde på mellem 2.500 USD og 5.000 USD. Ved manglende dokumentation risikerer du, at din sending udsættes for tidskrævende og dyr toldkontrol i en havn i USA.

Som AEO faciliterer vi din import

Vi støtter dig med at dokumentere sikkerheden af din import over for de amerikanske toldmyndigheder. Først og fremmest vores gode omdømme: Status som en AEO (Authorized Economic Operator) faciliterer sikkerhedsrelevant toldkontrol. På den måde sikrer vi din internationale forsyningskæde.

Problemfri transport af varer til USA

Vi kan også hjælpe dig med at håndtere formaliteterne. Siden 2009 har DACHSER arbejdet på vegne af mange kunder som en registreret ”dokumentør”. Vores medarbejdere er kender reglerne og processerne hos de amerikanske toldmyndigheder helt ned til den mindste detalje. Vi bruger en online platform, der er afprøvet af US Customs, til sikkert at overføre dine forsendelsesdata. 

Med vores service vil din import komme sikkert ind i USA. Med vores professionelle dokumenthåndtering kan du håndtere alle dine forretninger i USA og undgå ubehagelige overraskelser. Vi sørger også for dokumentation, hvis du bruger andre serviceudbydere til transport af din forsendelse. Din kontaktperson hos din lokale DACHSER-filial hjælper og rådgiver dig.