Anbefalede artikler

2
02/29/2024
Et samarbejde der stortrives på digitale platforme

Den danske modetøjskoncern DK Company har succes med at udvikle deres salg af 25 tøjbrands på online platforme. Hemmeligheden er blandt andet at have styr på processerne, så værdikæden er effektiv, men alt afhænger i sidste ende af en skarp levering.

Læs
02/13/2024
DACHSER Sweden flytter til nye lokaler

DACHSER Sweden fortsætter sin vækstrejse og er med øje på fremtiden ved at få opført nye bygninger i Jönköping. Med 1.600 kvadratmeter kontorlokaler, et lager på 10.000 kvadratmeter og en crossdock-terminal på 6.200 kvadratmeter bliver den nye afdeling den største i Norden.

Læs
01/29/2024
DACHSER Air & Sea Logistics styrker sine aktiviteter i Norden  

Den 1. januar tiltrådte Mattias Kellgren stillingen som Managing Director Air & Sea Logistics Nordic. Logistikudbyderen optimerer samtidig sine sø- og luftfragtaktiviteter ved at ændre organisationen, så DACHSER Air & Sea Logistics Nordic bliver en del af forretningsenheden DACHSER Air & Sea Logistics EMEA.

Læs
12/21/2023
DACHSER overtager Frigoscandia AB

Med opkøbet af den svenske fødevarelogistikudbyder Frigoscandia AB styrker DACHSER sit Food Logistics-netværk i Norden. Overtagelsen forudsætter de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Læs

DACHSER Danmark

01/17/2024
Ny COO for DACHSER Air & Sea Logistics

Siden årsskiftet er Tobias Burger (46) ny Chief Operations Officer (COO) for Air & Sea Logistics og medlem af Executive Board. Den ny COO lægger fokus på vækst på de globale markeder og på integreret stykgodstransport.

Læs
01/08/2024
Tyskland: Blokade af vejnettet og strejker

Mandag den 8. januar har landmænd i Tyskland valgt at blokere store dele af det tyske vejnet i politisk protest. Derudover er der varslet strejker og blokader fra aktører i transport- og logistikbranchen. Det kan potentielt påvirke din forsyningskæde.

Læs
12/19/2023
Søfragt: Situationen i Det Røde Hav

Situationen i Det Røde Hav er eskaleret, og det påvirker logistikken. Vi giver et overblik her.

Læs
12/13/2023
Har du læst vores seneste nyhedsbrev?

I vores seneste nyhedsbrev gør vi status over 2023 – et på mange måder overraskende år. Men vi ser også fremad mod næste år og prøver at være på forkant med udviklingen. Læs mere og husk, at du kan tilmelde dig, så du får det direkte i indbakken.

Læs
2
12/13/2023
DACHSER lancerer fremtidens terminal i Danmark

Logistikleverandøren DACHSER tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre.

Læs
12/13/2023
Årsrapport om samarbejdet med børnehjælpsorganisationen terre des hommes

Siden 2005 har DACHSER støttet børnehjælpsorganisationen terre des hommes med det formål at forbedre udsatte børns og unges levevilkår og uddannelsesmuligheder. Årsberetningen for 2022 giver et overblik over de verdensomspændende projekter og deres resultater.

Læs
12/13/2023
DACHSER Norway åbner ny filial i Kristiansand

Logistikudbyderen udvider på det norske marked og vil fremover kunne imødekomme flere kunders behov i det sydlige og vestlige Norge.

Læs
12/13/2023
EU’s emissionshandelssystem bliver udvidet

EU's emissionshandelssystem (EU ETS) bliver udvidet, og det berører skibsfarten. Vi giver et overblik over, hvordan det påvirker logistikken.

Læs
12/13/2023
Kinesisk nytår: Sådan påvirker det logistikken

Den 10. februar 2024 kan kineserne fejre starten på et nyt år (dragens år). Vi giver et overblik over, hvordan det påvirker logistikken.

Læs
12/12/2023
Bliver det jul i år?

Højtiden nærmer sig, og der er en duft af jul i luften. Igen i år har DACHSER Denmarks filial i Hvidovre valgt at deltage i Mødrehjælpens Lokalforening Hvidovre-Rødovres lokale juleindsamling.

Læs
Vis mere

DACHSER Corporate

03/01/2024
Statement of the DACHSER Executive Board

Right-wing extremist ideas, intolerance, and isolationism are not compatible with DACHSER’s values. The DACHSER Executive Board therefore takes a clear stance against all forms of political extremism.  

Læs
2
02/28/2024
Connected in the electrification age

The switch to electromobility is changing logistics chains worldwide. Swoboda, an automotive supplier based in Germany’s Allgäu region, sees this as an opportunity. To pursue it, DACHSER is helping the company reorganize its global supply chains.

Læs
02/28/2024
DACHSER connects Tunisia and Turkey directly to its groupage network

At the beginning of the year, DACHSER put two gateways for groupage transportation, full truckload (FTL) and less than truckload (LTL) to Tunisia and Turkey into operation. The logistics service provider is thus expanding its service portfolio and offering its customers faster and more efficient road transportation to and from the two countries.

Læs
2
02/28/2024
The future of trucking starts now

Zero-emission commercial vehicles have finally made it out of the future lab. But there are still a few challenges for the new breed of trucks to master on the road to becoming a practical everyday technology.

Læs
Gå til

Mest læste

10/22/2019
Nye Incoterms 2020

En ny version af Incoterms med en række ændringer træder i kraft den 1. januar 2020. De leveringsbetingelser, der er udstedt af Det Internationale Handelskammer, regulerer de vigtigste forpligtelser for køber og sælger inden for international handel, såsom overførsel af varer til køber, transportomkostninger, ansvar for tab af og skader på varer og omkostninger til forsikringer.

Med tilpasningen af Incoterms 2020 til den nuværende globale handelspraksis er den nye version nu helt tidssvarende og praksisnær. Formålet med revisionen har været at gøre Incoterms-klausulerne mere brugervenlige. For eksempel er præsentationen af dem blevet revideret, så det bliver lettere for brugerne at vælge den relevante klausul. Desuden er rækkefølgen af klausulerne blevet ændret, og der er blevet tilføjet reviderede brugervejledninger til hver klausul.

Med hensyn til indhold er der foretaget væsentlige ændringer af Incoterms 2010, herunder især følgende:

 • Forskellige dækningsniveauer i CIF og CIP: Som tidligere er sælger stadig forpligtet i henhold til Incoterms 2020 til at tegne transportforsikring for egen regning i klausulerne CIF (Cost, Insurance and Freight) og CIP (Carriage and Insurance Paid). I modsætning til Incoterms 2010 giver de to klausuler dog nu forskellige minimumsdækninger. Den minimumsdækning, der skal overholdes, når CIF-klausulen er aftalt, forbliver uændret. Den transportforsikring, der skal tegnes af sælger, skal fortsat mindst svare til dækningen i henhold til (C)-klausulerne i Institute Cargo Clauses eller lignende klausuler (forsikring af angivne risici). Hvis CIP-klausulen er aftalt, skal sælger nu sørge for forsikringsdækning i henhold til (A)-klausulerne i Institute Cargo Clauses (all-risk-forsikring). Både CIF-klausulen og CIP-klausulen giver aftalens parter mulighed for at aftale en forsikringsdækning, der afviger fra dette.
 • Inkludering af sikkerhedsrelaterede krav: Sikkerhedsrelaterede krav til transport af varer er nu inkluderet i A 4- og A 7-reglerne i hver enkelt Incoterms 2020-klausul. Som med de andre Incoterms-klausuler skal det bemærkes, at Incoterms-klausulerne kun gælder direkte over for salgsaftalens parter og ikke befordringskontrakten.
 • Incoterms 2020 indeholder regler for transport med ens egne transportmidler i FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU) og Delivered Duty Paid (DDP).
 • For varer, der sælges i henhold til FCA-klausulen (Free Carrier) og er beregnet til søtransport (f.eks. varer i containere), indeholder FCA fremover en ny mulighed. Køber og sælger kan aftale, at køber skal bede sit fragtselskab om at udstede et ombordkonnossement til sælger, efter at varerne er blevet lastet. Samtidig er sælger forpligtet til at udlevere dette ombordkonnossement til køber. Dette sker typisk gennem de medvirkende banker.
 • Omdøbning af DAT til DPU (Delivered at Place Unloaded). I henhold til DAT-klausulen i Incoterms 2010 havde sælger leveret varerne, så snart de blev læsset af transportmidlet på en ’terminal’. Men ifølge anvendelsesretningslinjerne for Incoterms 2010 skulle udtrykket ’terminal’ ikke forstås ud fra et teknisk synspunkt, men betød ethvert aflæsningssted. Dette er der blevet taget højde for i Incoterms 2020 ved at omdøbe den tidligere DAT-klausul til DPU (Delivered at Place Unloaded) for at sikre overskueligheden. Det betyder, at alle (aftalte) steder i fremtiden kan være bestemmelsesstedet.

Incoterms gælder mellem parterne i en (national eller international) salgsaftale og dækker – men er ikke begrænset til – særlige rettigheder og forpligtelser inden for kontraktforholdet. Da der på denne måde sikres en ensartet definition, vil man kunne undgå efterfølgende fortolkningsproblemer eller uoverensstemmelser mellem salgsaftalens parter. Det skal bemærkes, at Incoterms på grund af ligheden med GT&C-bestemmelser ikke udgør lovbestemmelser og dermed kun bliver juridisk bindende, hvis de er blevet aftalt mellem salgsaftalens parter i form af en henvisning hertil (for Incoterms 2020 er dette også muligt før den 1. januar 2020). Uanset dette vil modstridende lovbestemmelser i den enkelte sag stadig gå forud for en Incoterms-klausul.

Incoterms er blevet revideret af 500 eksperter fra mere end 40 lande.Klausulerne anerkendes over hele verden og bruges på mere end 30 forskellige sprog.

Læs
11/26/2019
Poststrejke i Finland

En strejke i det finske postvæsen og logistikunion (PAU) påvirker alle trafikker til og fra Finland. Som det ser ud lige nu, vil strejken vare indtil 8. december, men forhandlingerne mellem PAU og ledelsen i postvæsenet er stadig i gang.

Strejken, der nu går ind i sin tredje uge, påvirker i høj grad transporten til og fra Finland. Som udgangspunkt vil strejken vare indtil den 8. december, medmindre den finske fagforening for post og logistik (PAU) og ledelsen i det finske postvæsen Posti kan nå frem til en løsning på konflikten.

Derudover har flere andre fagforeninger meldt sig på banen i konflikten med støtteaktioner og sympatistrejker. Nedenfor kan du se nogle af konsekvenserne af strejken:

 • Fra mandag den 18. november vil fragt- og passagerfærger ikke håndtere forsendelser fra Posti.
 • Fra torsdag den 21. november bliver alle lastbiler nægtet adgang til bildæk på fragtskibe og passagerfærger på nationale ruter.
 • Fra mandag den 25. november vil fragtskibe og passagerfærger, der sejler under finsk flag, blive tilbageholdt i finske havne efter kl. 06:00.

  Pr. den 27. november 2019 genoptages færgetrafikken.

  Dette kan få betydning for dine sendinger hos DACHSER. Vi følger udviklingen nøje, og hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

  Læs
  01/15/2019
  DACHSER Sweden underskriver aftale med Volvo Cars

  Et af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden er ny kunde hos DACHSER. Fremover vil to specialbyggede megatrailers fragte reservedele fra Volvo Cars i Torslanda uden for Göteborg til DACHSER Sweden AB’s filial i Göteborg.

  Læs
  11/05/2018
  DACHSER Norway AS får ny Branch Manager

  Den 1. januar 2019 tiltræder Armend Krasniqi (33) stillingen som Branch Manager European Logistics for DACHSER Norway AS.

  Læs
  04/02/2019
  DACHSER satser på bæredygtig vækst

  2018 blev endnu et år med betydelig vækst for DACHSER. Logistikudbyderens konsoliderede nettoomsætning er vokset med 5,5 procent til 5,57 mia. euro. Ligesom året før steg antallet af forsendelser, denne gang med 2,5 procent til 83,7 millioner, mens tonnagen voksede med 3,0 procent til 41,3 millioner tons. Og med i alt 30.609 ansatte, en forøgelse på 1.511 medarbejdere siden sidste år, har også DACHSERs arbejdsstyrke nået et rekordhøjt niveau.

  Læs
  04/04/2019
  Fra elev til fuldtidssælger

  DACHSER Denmark har uddannet sin første administrationselev. Lasse Christiansen har de sidste to år været administrationselev i salgsafdelingen i Hvidovre. Med udgangen af februar 2019 færdiggjorde han sin elevtid, og han skal nu være ny Junior Sales Executive European Logistics i Hvidovre.

  Læs
  06/19/2018
  DACHSER udvider sit udvalg af LCL-ruter

  DACHSER er den førende logistikleverandør inden for stykgods på det tyske og europæiske marked med et tæt forbundet netværk for vejtransport. Men logistikudbyderens netværk for stykgods omfatter også søfragt. I 2018 lanceres 26 nye LCL-forbindelser (Less than Container Load), og samtidig øger DACHSER nu frekvensen af afgange fra hver anden uge til hver uge for seks af de eksisterende ruter.

  Læs
  04/02/2019
  DACHSER-prisen 2018

  Onsdag den 5. september 2018 var det igen tid til det årlige Supply Chain Leaders Forum (SCLF), der fandt sted på Copenhagen Business School (CBS) i København. Temaet i år var ”Smart Chain Management”, og DACHSER-prisen 2018 skulle tildeles en heldig vinder.

  Læs
  02/21/2019
  Brexit: Tiden rinder ud

  Politikerne kæmper for at finde en løsning på brexit-krisen, men deadlinen nærmer sig. Vi er nået til det punkt, hvor virksomheder systematisk må begynde at lægge planer for og forberede sig på alle scenarier. Det største problem er told.

  Læs
  10/02/2018
  DACHSER runder 30.000 ansatte

  Pr. 1. september har logistikudbyderen DACHSER flere medarbejdere end nogensinde: Det familieejede selskab beskæftiger i alt 30.500 medarbejdere rundtomkring i verden.

  Læs