Anbefalede artikler

Nyheder 12/17/2019
Har du læst vores seneste nyhedsbrev?

I dette nyhedsbrev får du historierne om en række andre begivenheder i 2019. Læs for eksempel om, hvordan General Manager i Hvidovre Peter Hut gik i lære på terminalen for at finde ud af, hvor der kan optimeres.

Læs
Nyheder 12/11/2019
Nyt DACHSER magazine på gaden nu!

Produkter fra Schweiz forbindes ofte med innovation og kvalitet kombineret med tradition og godt håndværk, og det giver dem et godt ry over hele verden. Blandt et af de mest kendte schweiziske produkter finder man Ricolas urtebolsjer mod hoste. Bolsjerne, som er at finde hos de fleste danske supermarkeder, produceres ud fra en særlig opskrift og indeholder 13 urter fra de schweiziske bjerge.

Læs
Markedsinformation 12/11/2019
Nye lovmæssige krav til transport af lithiumbatterier og -celler

Før lithiumbatterier og -celler må transporteres, skal de fremover først gennemgå en række tests med henblik på at simulere forskellige forhold, der kan opstå under transporten, for eksempel tryk- og temperaturforskelle.

Fra og med den 1. januar 2020 skærpes reglerne for transport af lithiumbatterier og -celler, og det gælder for alle transportformer over hele verden. Fremover skal der indsendes en testoversigt, der er i overensstemmelse med FN 38.3.5 for alle lithiumbatterier og -celler, der er fremstillet efter den 30. juni 2003 (dvs. UN3480, UN3481, UN3091, UN3090), samt for alle batteridrevne køretøjer, der er fremstillet efter den 30. juni 2003 (dvs. UN3171). Producent og distributør deler ansvaret for, at disse varer er forsynet med korrekt transportdokumentation.

Ifølge flyselskaber, transportører og rederier kan der kræves dokumentation fra DACHSER. Derfor anbefaler vi, at du stiller disse dokumenter til rådighed for os for alle ovenstående lithiumbatterier og -celler, så vi kan informere vores samarbejdspartnere, og så dit gods er sikret igennem hele forsyningskæden.

Vi gør opmærksom på, at fra den 1. januar 2020, vil det ikke længere være muligt for os at fragte gods, der indeholder lithiumbatterier og -celler uden den nødvendige dokumentation.

Hvis du har spørgsmål vedrørende dine forsendelser, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Du kan læse mere om den nye lovgivning her.

Læs
Markedsinformation 12/05/2019
National strejke i Frankrig: 5. december 2019

Der er opfordret til national strejke i Frankrig den 5. december 2019.

Fagforeninger og ”gilets jaunes” demonstrerer over hele Frankrig. Demonstrationerne kan forårsage store forsinkelser i den generelle transport- og logistikaktivitet.

Nedenfor har vi listet nogle af konsekvenserne for sø-, luftfragt og jernbaneaktiviteter:

 • Import og eksport på terminaler i Le Havre, Fos sur Mer og Strasbourg bliver nedlagt den 5. december.
 • Forstyrrelser i afhentning og levering via pram eller jernbane.
 • Flyvelederne har varslet strejke fra den 5. december til den 7. december, hvilket kan få indflydelse på korte og mellemlange flyvninger og nogle af langdistanceflyvningerne, hvis strejken fortsætter.
 • Nogle fagforeninger, der repræsenterer de medarbejdere, der håndterer driften på jorden i lufthavnene, har også varslet om strejke fra den 5. december. Det betyder, at leveringer måske ikke kan transporteres med fly på det planlagte tidspunkt.
 • Fagforeningerne for jernbanemedarbejdere går også ind i protesten.

Generelt kan der forekomme forsinkelser i forhold til afhentning og/eller levering af sendinger til og fra Frankrig, der er planlagt i denne uge, og nogle af indfaldsvejene til de største byer, havne og lufthavne bliver muligvis blokeret.

Vores operationelle teams vil gøre deres yderste for at minimere konsekvenserne af strejken, og vi opdaterer løbende med hensyn til den videre udvikling.

Du er altid velkommen til at kontakte til lokale kontaktperson hos DACHSER, hvis du har spørgsmål angående dine sendinger.

Læs

DACHSER Danmark

Markedsinformation 01/20/2020
Landsdækkende strejke i Frankrig – konsekvenser

De seneste uger har massive strejkeaktioner i Frankrig på grund af en ny pensionsreform lammet den offentlige transport. Strejken er stadig i gang denne uge.

Havnene i Frankrig er stærkt overbelastede som følge af strejken. Alternativerne, Antwerpen, Genova og Barcelona er også overbelastede, og derfor må man også forvente forsinkelser ved bookinger med afhentning eller levering via disse havne.

Nedenfor finder du en oversigt over strejkeaktiviteten i de franske havne:

 • Dunkerque: havnearbejdere strejker den 23. januar til den 24. januar; slæbebåde den 22. til den 25. januar kl. 06:00
 • Le Havre: havnearbejdere strejker den 22. januar til den 25. januar kl. 06:00; slæbebåde den 24. til den 25. januar kl. 08:00
 • Montoir: havnearbejdere strejker 22. januar til den 25. januar kl. 06:00; slæbebåde den 21. til den 24. januar kl. 09:00
 • FOS: havnearbejdere strejker 22. januar til den 25. januar kl. 06:00; slæbebåde den 20. til den 23. januar kl. 09:00

Afhentning og levering via jernbanetrafik bliver formentlig også forsinket på grund af strejken. Indtil videre påvirkes flytrafikken ikke, men hold øje med vores hjemmeside for nærmere information.

Vores operationelle teams arbejder hårdt for at minimere konsekvenserne af strejken, så dit gods kan komme frem så rettidigt som muligt.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Læs
Markedsinformation 12/16/2019
Valg i Storbritannien 2019

Torries vandt det britiske parlamentsvalg den 12. december 2019. Det betyder formentlig, at Storbritannien vil forlade EU den 31. januar 2020 i overensstemmelse med den udtrædelsesaftale, der blev indgået mellem EU og Storbritannien den 17. oktober 2019.

Denne udtrædelsesaftale indebærer en overgangsperiode indtil 31. december 2020. I denne periode skal der indgås en klar handelsaftale mellem Storbritannien og EU. Før denne overgangsperiode er overstået kommer udtrædelsen af EU ikke til at have nogen mærkbar virkning. Det betyder, at man kun forventer marginale begrænsninger i forhold til leveringer til og fra Storbritannien i overgangsperioden.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Læs
Pressemeddelelser 12/04/2019
DACHSER og terre des hommes udvider samarbejdet

DACHSER og den internationale børnehjælpsorganisation terre des hommes udvider deres mangeårige partnerskab og indsats for social ansvarlighed i regionerne Sydasien, det sydlige Afrika og Latinamerika. I deres fælles græsrodsprojekter er det tålmodighed, udholdenhed og evnen til at slå rødder i lokalsamfund og kulturer, der har vist sig at være opskriften på succes.

Læs
Markedsinformation 12/04/2019
Book dine forsendelser i god tid op til jul

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at forberede sig på juletravlheden. Husk at booke afhentning i god tid, hvis du har forsendelser, der skal leveres inden jul.

Der kan være travlt i tiden op til jul – både hos os og hos vores kunder. Det kan have betydning for dine forsendelser, og vi anbefaler dig at booke i god tid, hvis du har gods, der skal transporteres op til jul.

I perioden mellem jul og nytår har vi daglige leveringer i vores eksportstykgodslinjer i Sverige, Danmark, Storbritannien, Irland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Portugal, Schweiz, Italien, Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Balkan og Grækenland. Du kan dog risikere, at transittiden er lidt længere end normalt, især til de lande, hvor godset skal fortoldes. Til Norge, Finland og Tyrkiet leverer vi ved efterspørgsel.

Mellem jul og nytår har kontoret åbent som normalt på hverdagene. På de officielle helligdage holder vi lukket. Se vores åbningstider hos DACHSER Denmark nedenfor.

Tirsdag den 24. december: Lukket
Onsdag den 25. december: Lukket
Torsdag den 26. december: Lukket 
Fredag den 27. december: Åbent
Mandag den 30. december: Åbent
Tirsdag den 31. december: Lukket
Onsdag den 1. januar: Lukket
Torsdag den 2. januar: Åbent

Du er velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos os, hvis du har spørgsmål eller specielle krav til dine forsendelser i den kommende tid.

Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!

Læs
Nyheder 12/04/2019
DACHSER med til ”Mød en virksomhed” i Hvidovre

Den 13. november 2019 inviterede Hvidovre Kommune folkeskoleelever og deres forældre til ”Mød en virksomhed”. Det var en dag i uddannelsens og erhvervslivets tegn, og DACHSER Denmark deltog for at give de unge et indblik i livet som speditør i en global logistikvirksomhed og for at vise, at man kan starte sin karriere hos DACHSER Denmark.

Læs
Nyheder 12/04/2019
25 år på terminalen

Kai Hansen er en vigtig brik på terminalen hos DACHSER Denmark i Kolding. Den 43-årige sønderjyde startede sin karriere i logistikbranchen i 1994 hos det daværende AS Ove Haugsted. Her kom han i lære som lager- og logistikmedarbejder.

Læs
2
Nyheder 12/04/2019
I lære på terminalen

Hvordan kan man optimere processerne på terminalen – og er der overhovedet noget at optimere? Hvad mener DACHSERs logistics operatives selv om deres arbejdsgange? General Manager Peter Hut gik ”i lære” på terminalen for at blive klogere på, hvor der kan optimeres.

Læs
Markedsinformation 11/26/2019
Poststrejke i Finland

En strejke i det finske postvæsen og logistikunion (PAU) påvirker alle trafikker til og fra Finland. Som det ser ud lige nu, vil strejken vare indtil 8. december, men forhandlingerne mellem PAU og ledelsen i postvæsenet er stadig i gang.

Strejken, der nu går ind i sin tredje uge, påvirker i høj grad transporten til og fra Finland. Som udgangspunkt vil strejken vare indtil den 8. december, medmindre den finske fagforening for post og logistik (PAU) og ledelsen i det finske postvæsen Posti kan nå frem til en løsning på konflikten.

Derudover har flere andre fagforeninger meldt sig på banen i konflikten med støtteaktioner og sympatistrejker. Nedenfor kan du se nogle af konsekvenserne af strejken:

 • Fra mandag den 18. november vil fragt- og passagerfærger ikke håndtere forsendelser fra Posti.
 • Fra torsdag den 21. november bliver alle lastbiler nægtet adgang til bildæk på fragtskibe og passagerfærger på nationale ruter.
 • Fra mandag den 25. november vil fragtskibe og passagerfærger, der sejler under finsk flag, blive tilbageholdt i finske havne efter kl. 06:00.

  Pr. den 27. november 2019 genoptages færgetrafikken.

  Dette kan få betydning for dine sendinger hos DACHSER. Vi følger udviklingen nøje, og hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

  Læs
  Nyheder 11/12/2019
  Har du læst vores seneste nyhedsbrev?

  I denne udgave af vores nyhedsbrev får du blandt andet en opdatering i forhold til Brexit. Du får også historien om, hvem der blev den heldige vinder af DACHSER Award 2019. Du får også vores tjekliste til Brexit, så du er godt forberedt til det nye år.

  Læs
  Markedsinformation 11/08/2019
  Brexit udskudt

  Som bekendt er de tidlige parlamentsvalg til Underhuset i Storbritannien planlagt til den 12. december 2019. EU har også truffet en beslutning om at forlænge Brexit-fristen til 31. januar 2020. På den måde er risikoen for en no-deal Brexit udsat. Hvis der bliver indgået en aftale om den forhandlede kontrakt inden den 31. januar 2020, forbliver den aftalte overgangsperiode oprindeligt gældende indtil den 31. december 2020.

  Uanset om det drejer sig om en ”blød” eller ”brat” Brexit, er det vigtigt at have dokumenterne i orden for alle transporter til og fra Storbritannien. Derfor opfordrer vi vores kunder til at medsende de korrekte dokumenter for at lette toldklareringen.

  Hold øje med vores hjemmeside for opdateringen omkring den videre udvikling.

  Læs
  Vis mere

  DACHSER Global

  3
  Nyheder 12/17/2019
  The one who looks after everything

  It was coincidence that Mihriban Stehle ended up at DACHSER; but after her part-time job, the educational science and sociology graduate made a career for herself at the family-owned company. She now works as a fleet manager in food logistics at the Kornwestheim branch.

  Læs
  2
  Nyheder 12/16/2019
  Around the world in 13 herbs

  Logistics for the soul. Or better said for the throat, at least where soothing Swiss mountain herbs and delectable secret recipes are at play. With the help of DACHSER, Swiss herb candy manufacturer Ricola is finding its feet in the global markets.

  Læs
  Nyheder 12/16/2019
  “Thinking outside the box – creating common added value”

  Interview with Samuel Haller, Country Manager for the Air & Sea Logistics business field at DACHSER Switzerland, on the field of logistics and how it can benefit balanced partnerships.

  Læs
  Markedsinformation 12/13/2019
  The UK election 2019 - Update

  The UK general election on December 12, 2019 gave a clear result in favor of the Torries. As a result, it can now be assumed that the UK will leave the European Union on January 31, 2020 on the basis of the withdrawal agreement that was negotiated on October 17, 2019.

  This withdrawal agreement includes a transition period until December 31, 2020. During this period, a comprehensive trade agreement between the UK and the European Union is to be agreed. Until the expiry of this period, no material effects of the withdrawal are to be felt. Thus, according to the current status, only marginal restrictions regarding deliveries to and from the UK can be expected during the transition period.

  In case of any questions, please contact your contact person of DACHSER.

  Læs
  Gå til

  Mest læste

  Markedsinformation 10/22/2019
  Nye Incoterms 2020

  En ny version af Incoterms med en række ændringer træder i kraft den 1. januar 2020. De leveringsbetingelser, der er udstedt af Det Internationale Handelskammer, regulerer de vigtigste forpligtelser for køber og sælger inden for international handel, såsom overførsel af varer til køber, transportomkostninger, ansvar for tab af og skader på varer og omkostninger til forsikringer.

  Med tilpasningen af Incoterms 2020 til den nuværende globale handelspraksis er den nye version nu helt tidssvarende og praksisnær. Formålet med revisionen har været at gøre Incoterms-klausulerne mere brugervenlige. For eksempel er præsentationen af dem blevet revideret, så det bliver lettere for brugerne at vælge den relevante klausul. Desuden er rækkefølgen af klausulerne blevet ændret, og der er blevet tilføjet reviderede brugervejledninger til hver klausul.

  Med hensyn til indhold er der foretaget væsentlige ændringer af Incoterms 2010, herunder især følgende:

  • Forskellige dækningsniveauer i CIF og CIP: Som tidligere er sælger stadig forpligtet i henhold til Incoterms 2020 til at tegne transportforsikring for egen regning i klausulerne CIF (Cost, Insurance and Freight) og CIP (Carriage and Insurance Paid). I modsætning til Incoterms 2010 giver de to klausuler dog nu forskellige minimumsdækninger. Den minimumsdækning, der skal overholdes, når CIF-klausulen er aftalt, forbliver uændret. Den transportforsikring, der skal tegnes af sælger, skal fortsat mindst svare til dækningen i henhold til (C)-klausulerne i Institute Cargo Clauses eller lignende klausuler (forsikring af angivne risici). Hvis CIP-klausulen er aftalt, skal sælger nu sørge for forsikringsdækning i henhold til (A)-klausulerne i Institute Cargo Clauses (all-risk-forsikring). Både CIF-klausulen og CIP-klausulen giver aftalens parter mulighed for at aftale en forsikringsdækning, der afviger fra dette.
  • Inkludering af sikkerhedsrelaterede krav: Sikkerhedsrelaterede krav til transport af varer er nu inkluderet i A 4- og A 7-reglerne i hver enkelt Incoterms 2020-klausul. Som med de andre Incoterms-klausuler skal det bemærkes, at Incoterms-klausulerne kun gælder direkte over for salgsaftalens parter og ikke befordringskontrakten.
  • Incoterms 2020 indeholder regler for transport med ens egne transportmidler i FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU) og Delivered Duty Paid (DDP).
  • For varer, der sælges i henhold til FCA-klausulen (Free Carrier) og er beregnet til søtransport (f.eks. varer i containere), indeholder FCA fremover en ny mulighed. Køber og sælger kan aftale, at køber skal bede sit fragtselskab om at udstede et ombordkonnossement til sælger, efter at varerne er blevet lastet. Samtidig er sælger forpligtet til at udlevere dette ombordkonnossement til køber. Dette sker typisk gennem de medvirkende banker.
  • Omdøbning af DAT til DPU (Delivered at Place Unloaded). I henhold til DAT-klausulen i Incoterms 2010 havde sælger leveret varerne, så snart de blev læsset af transportmidlet på en ’terminal’. Men ifølge anvendelsesretningslinjerne for Incoterms 2010 skulle udtrykket ’terminal’ ikke forstås ud fra et teknisk synspunkt, men betød ethvert aflæsningssted. Dette er der blevet taget højde for i Incoterms 2020 ved at omdøbe den tidligere DAT-klausul til DPU (Delivered at Place Unloaded) for at sikre overskueligheden. Det betyder, at alle (aftalte) steder i fremtiden kan være bestemmelsesstedet.

  Incoterms gælder mellem parterne i en (national eller international) salgsaftale og dækker – men er ikke begrænset til – særlige rettigheder og forpligtelser inden for kontraktforholdet. Da der på denne måde sikres en ensartet definition, vil man kunne undgå efterfølgende fortolkningsproblemer eller uoverensstemmelser mellem salgsaftalens parter. Det skal bemærkes, at Incoterms på grund af ligheden med GT&C-bestemmelser ikke udgør lovbestemmelser og dermed kun bliver juridisk bindende, hvis de er blevet aftalt mellem salgsaftalens parter i form af en henvisning hertil (for Incoterms 2020 er dette også muligt før den 1. januar 2020). Uanset dette vil modstridende lovbestemmelser i den enkelte sag stadig gå forud for en Incoterms-klausul.

  Incoterms er blevet revideret af 500 eksperter fra mere end 40 lande.Klausulerne anerkendes over hele verden og bruges på mere end 30 forskellige sprog.

  Læs
  Pressemeddelelser 04/04/2019
  Fra elev til fuldtidssælger

  DACHSER Denmark har uddannet sin første administrationselev. Lasse Christiansen har de sidste to år været administrationselev i salgsafdelingen i Hvidovre. Med udgangen af februar 2019 færdiggjorde han sin elevtid, og han skal nu være ny Junior Sales Executive European Logistics i Hvidovre.

  Læs
  Pressemeddelelser 04/02/2019
  DACHSER satser på bæredygtig vækst

  2018 blev endnu et år med betydelig vækst for DACHSER. Logistikudbyderens konsoliderede nettoomsætning er vokset med 5,5 procent til 5,57 mia. euro. Ligesom året før steg antallet af forsendelser, denne gang med 2,5 procent til 83,7 millioner, mens tonnagen voksede med 3,0 procent til 41,3 millioner tons. Og med i alt 30.609 ansatte, en forøgelse på 1.511 medarbejdere siden sidste år, har også DACHSERs arbejdsstyrke nået et rekordhøjt niveau.

  Læs
  Pressemeddelelser 11/05/2018
  DACHSER Norway AS får ny Branch Manager

  Den 1. januar 2019 tiltræder Armend Krasniqi (33) stillingen som Branch Manager European Logistics for DACHSER Norway AS.

  Læs
  Pressemeddelelser 06/18/2019
  Ny resultatrekord for DACHSER Nordic

  Årsrapporten 2018 for DACHSERs nordiske koncern viser en omsætning på 1,2 milliarder kroner og et resultat før skat på 47,4 millioner – hvilket svarer til en stigning på 48 procent. Størst har væksten været for det svenske datterselskab, hvor resultatet før skat er firdoblet fra 3,1 millioner i 2017 til 12,6 millioner i 2018.

  Læs
  2
  Nyheder 05/08/2019
  Bong og DACHSER: Optimering af varestrømmen

  De sidste mange år har den svenske virksomhed Bong udvidet sine markeder og er nu en af de førende leverandører af specialemballage og konvolutter. Løsninger til distribution og emballering af information er, hvad Bong er bedst til, og nu udvikler virksomheden sin indsats i Norden.

  Læs
  Nyheder 04/02/2019
  DACHSER-prisen 2018

  Onsdag den 5. september 2018 var det igen tid til det årlige Supply Chain Leaders Forum (SCLF), der fandt sted på Copenhagen Business School (CBS) i København. Temaet i år var ”Smart Chain Management”, og DACHSER-prisen 2018 skulle tildeles en heldig vinder.

  Læs
  Pressemeddelelser 10/02/2018
  DACHSER runder 30.000 ansatte

  Pr. 1. september har logistikudbyderen DACHSER flere medarbejdere end nogensinde: Det familieejede selskab beskæftiger i alt 30.500 medarbejdere rundtomkring i verden.

  Læs
  Nyheder 08/27/2019
  Har du tilmeldt dig vores tilfredshedsundersøgelse?

  Hvordan bliver man bedre til sit arbejde? Det gør man, hvis man får feedback. Husk at give dit besyv med.

  Læs
  Pressemeddelelser 01/15/2019
  DACHSER Sweden underskriver aftale med Volvo Cars

  Et af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden er ny kunde hos DACHSER. Fremover vil to specialbyggede megatrailers fragte reservedele fra Volvo Cars i Torslanda uden for Göteborg til DACHSER Sweden AB’s filial i Göteborg.

  Læs