DACHSERs nordiske 2023-resultat præges af fremtidssikring

Investeringer i nye filialer og ny teknologi over hele Skandinavien præger det samlede årsresultat 2023 for DACHSER-koncernens nordiske region. Ifølge de nordiske direktører for den familieejede logistikvirksomhed er der en god grund til nedgangen i resultatet: Virksomheden investerer i fremtiden, og det vil få en positiv effekt på langt sigt.

En ellastbil i DACHSER-farver på Nyhavn i København.
En ellastbil i DACHSER-farver på Nyhavn i København.

I en tid med ustabile markeder præsterer DACHSER Nordic i 2023 et pænt overskud med en omsætning på 1.496 millioner kroner og et resultat før skat på 73 millioner kroner. Det er dog en nedgang sammenlignet med årsresultatet for 2022. Ifølge Managing Director for DACHSER Nordic, René Sidor, skyldes nedgangen i resultatet en kombination af markedsudviklingen og de fremadrettede investeringer i vejtransportorganisationen, som virksomheden har foretaget i løbet af 2023, og som vil udmønte sig i årene fremover.

Vores resultat for 2023 er som forventet præget af de mange store investeringer, vi har foretaget i løbet af året. Vi udvider vores nordiske netværk og implementerer nye teknologier, der øger effektiviteten.

René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic

”Vores resultat for 2023 er som forventet præget af de mange store investeringer, vi har foretaget i løbet af året. Vi udvider vores nordiske netværk og implementerer nye teknologier, der øger effektiviteten,” fortæller René Sidor. ”To af vores fire vejtransportfilialer i Sverige har fået vokseværk og flytter til større lokaler. I Danmark og Norge har vi udvidet vores tilstedeværelse til nye områder med etablering af nye vejtransportfilialer henholdsvis i Aalborg og Kristiansand i det sydlige Norge. Vi står i en multikrisetid med mange forstyrrelser i verdensøkonomien, hvor mange virksomheder slår bremsen i, men hos DACHSER Nordic investerer vi og styrker os til fremtiden. Det kommer til udtryk i vores årsregnskaber for 2023, men investeringerne vil betale sig på den lange bane, hvor vi kommer styrket ud,” fortsætter direktøren.

Vejtransporten står stærkest

Årsresultaterne for DACHSER Denmark og DACHSER Sweden er et vidnesbyrd om investeringer og nedadgående tendenser i kunders volumener som følge af inflation og usikre markeder globalt. DACHSER Denmark fremviser en omsætning på 772,6 mio. DKK og et resultat før skat på 63,5 mio. DKK – en 26,5 procents nedgang fra 2022. I det svenske selskab landede omsætningen på 979,5 mio. SEK og resultatet før skat på 25,1 mio. SEK, hvilket er en nedgang på 46,8 procent sammenlignet med året før. Udviklingen i DACHSER Norway er fortsat positiv, og her formår man trods investeringer blandt andet i en ny filial  endnu en gang at sætte et rekordresultatpunktum for året. Omsætningen for 2023 viser 358,9 mio. NOK og resultatet før skat 53,4 mio. NOK – en knap 29,6 procents stigning fra 2022.

”Vi er stolte af det rekordresultat, som vores kollegaer i Norge har leveret, men vi bevarer ydmygheden. Vi lægger et svært år bag os, og vi går en tid med stor usikkerhed og ubalance omkring os og vores kunder i møde. Det kan ikke undgås, at det vil præge vores forretning,” spår DACHSERs nordiske Managing Director. ”Derfor bygger vores strategi på logistikløsninger af høj kvalitet, og vi sigter på at skabe og udbygge tætte, langvarige relationer til vores kunder og servicepartnere, så vi kan styrke og udvikle hinanden.”

Vi skal skærpe vores strategi på sø- og luftfragtområdet og skabe de bedste løsninger til vores kunder for at sikre vores konkurrenceevne og fortsatte udvikling på de globale markeder.

Mattias Kellgren, Managing Director Air & Sea Logistics Nordic

I DACHSERs nordiske regnskaber er det tydeligt, at koncernens stærkeste forretningsben findes på Europas motorveje trods store udsving i kundernes godsmængder. Sø- og luftfragten har været præget af usikkerhed og afmatning i de globale markeder, for stor kapacitet og lav efterspørgsel, som gav faldende fragtpriser.

”Det er en tendens, vi må bryde,” fastslår Managing Director Air & Sea Logistics Nordic, Mattias Kellgren, der tiltrådte 1. januar 2024. ”Vi skal skærpe vores strategi på sø- og luftfragtområdet og skabe de bedste løsninger til vores kunder for at sikre vores konkurrenceevne og fortsatte udvikling i forhold til logistik på de globale markeder, hvor vi styrker samarbejdet mellem vores to forretningsben.”

Forventningerne til 2024 er ifølge DACHSERs to nordiske direktører, at selskabets resultater fortsat vil præges af investeringer og svingende volumener.

”Hos DACHSER gør vi intet halvt, og der ligger langsigtede strategier bag samtlige af de investeringer, vi har foretaget i de seneste år. Derfor ved vi også, at det nok ikke bliver i 2024, vi præsterer vores næste rekordresultat, men lad vores satsninger være et vidnesbyrd om en optimisme for fremtiden, mens vi holder snuden i sporet og fortsat fokuserer på at være en pålidelig og værdifuld logistikpartner for vores kunder i medgang og modgang,” afrunder René Sidor.

Pressemeddelelse: DACHSER Nordics årsregnskaber 2023 PDF (0,10 MB)
DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic
return true; } return false; }