Mediaroom

DACHSER Denmark

Velkommen til DACHSER Denmarks hjemmeside

Track & Trace
Du kan finde hele viften af eLogistics-apps her

DACHSER News

Press Release 26.01.2021
DACHSER tilrettelægger vaccinelogistik i Berlin

Logistikudbyder får til opgave at opbevare kølekasser med vaccine og distribuere dem til vaccinationscentre, hospitalsapoteker og mobile vaccinationshold.

News 21.01.2021
DACHSER bliver medlem af DWV

Den 1. januar 2021 tilsluttede DACHSER sig den tyske DWV-sammenslutning, en lobbygruppe, der siden 1996 har arbejdet for en hurtig udbredelse af brint som energikilde og for at fremme af brændselscelleteknologi. DACHSER bliver samtidig en del af DWV's HyLogistics-klynge.

Market Information 18.01.2021
Sådan påvirker det kinesiske nytår logistikken

I 2021 falder det kinesiske nytår den 12. februar. Det er den største helligdag i Kina, hvor folk fejrer begyndelsen på et nyt år sammen med deres familier. Nytåret fejres med en hel uges officielle fridage i hele landet, hvilket påvirker de globale forsyningskæder.

Her kan du få et overblik over fejringen af det kinesiske nytår og dens mulige indvirkning på logistikken.

Datoer og vigtige oplysninger:

  • Den 12. februar 2021 er den første dag i det nye kinesiske år (oksens år).
  • Perioden med officielle fridage i Kina, starter den 11. februar og løber frem til og med den 17. februar. I denne periode har de fleste virksomheder, herunder DACHSERs afdelinger i Kina, lukket, og de genåbner først den 18. februar.
  • Tidligere var fabrikker og produktionssteder lukket endnu længere. Produktionen er ofte blevet indstillet allerede en uge før det kinesiske nytår, og nogle fabrikker starter først op igen en måned senere.
  • Den lange ferie giver arbejdstagere i storbyerne mulighed for at rejse hjem til deres hjembyer og fejre højtiden med deres familier, selv om det måske ikke vil være tilfældet i år på grund af pandemien.

Påvirkningen af forsyningskæden:

  • Den langvarige ferie i Kina kan føre til forsinkelser af dine forsendelser på op til en måned.
  • På grund af ovennævnte lukkeperiode i fremstillingsindustrien vil der ikke finde nogen produktion sted i Kina i mindst en uge. Selv om fabrikkerne gradvist genoptager produktionen, vil driften ikke komme tilbage på fuld kraft med det samme.
  • Produktionen i andre lande i Asien vil også blive påvirket, da nogle dele til produkterne måske stammer fra Kina, eller monteringen finder sted der.
  • De fleste leverandører opbygger en lagerbeholdning, der er tilstrækkelig til at dække ferieperioden omkring det kinesiske nytår. Dette medfører ekstra travlhed på transportmarkederne i tiden op til ferien, og det vil tage tid at normalisere markedsforholdene efter helligdagene.

Sådan forbereder du dig:

For at undgå unødvendige prisstigninger og forsinkelser anbefales det kraftigt, at du foretager reservationer i god tid. Vores logistikeksperter kan hjælpe dig med at planlægge bedst muligt. Du er velkommen til at drøfte dine behov med os, så vi kan hjælpe dig med at finde den bedste måde at holde din forsyningskæde kørende på uden afbrydelser gennem hele det kinesiske nytår.

News 12.01.2021
"Det er medarbejdernes tilknytning og loyalitet, der gør DACHSER til noget særligt"

Fra enkeltmandsvirksomhed til global aktør – i løbet af sin 90-årige historie har DACHSER udviklet sig til en international sværvægter inden for logistik. Men hvordan har logistikudbyderen i den periode nydt godt af sine medarbejderes loyalitet og af sin struktur som familieejet virksomhed? Det forklarer dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director i Corporate Development, Strategy & PR hos DACHSER.

Market Information 08.01.2021
Ny tysk afgift på CO2-udledning trådte i kraft den 01.01.2021

Det nationale emissionshandelssystem (nEHS) baseret på loven om handel med brændstofemissioner (Fuel Emission Trading Act, BEHG) trådte i kraft i Tyskland den 1. januar 2021. Loven for handel med brændstofemissioner og det nye nationale emissionshandelssystem er en central del af den tyske regerings klimabeskyttelsespakke og har til formål at øge afgiften for CO2-udledning udover EU's emissionshandelssystem med henblik på at skabe adfærdsændringer, der vil reducere udledningen.

Benzin, diesel, olie og gas beskattes fra den 1. januar 2021 med en CO²-afgift. CO²-afgiften er en indirekte afgift i stil med en vejafgift. Omkostningseffekten vil være 0,07 EUR (netto) per liter diesel fra den 1. januar 2021, og derefter vil den stige årligt. Dette vil også øge omkostningerne for os, men vi vil forsøge at holde omkostningerne for vores kunder så lave som muligt ved at tage højde for det i planlægningen af vores transporter.

Press Release 06.01.2021
Burkhard Eling tiltræder som CEO hos DACHSER

Den 1. januar 2021 tiltrådte Burkhard Eling som Chief Executive Officer (CEO) og talsperson for direktionen, Executive Board, for logistikudbyderen DACHSER. Han skal stå i spidsen for afdelingerne Corporate Strategy, Human Resources og Marketing, som også omfatter Corporate Key Account Management og Corporate Governance & Compliance. Eling afløser Bernhard Simon, der fra midten af 2021 i stedet fortsætter i rollen som formand for bestyrelsen, Supervisory Board, i det familieejede selskab.

Market Information 05.01.2021
Brexitaftale indgået – toldadministration fra 01.01.2021

Den 24.12.2020 blev der indgået en aftale mellem EU og Storbritannien om det fremtidige samarbejde og betingelserne for den fremtidige handel.

Et væsentligt punkt er, at der ikke skal opkræves told for vareleverancer mellem EU og Storbritannien. Dette betyder dog ikke, at den administrative "fortoldning" vil blive fjernet. Det betyder, at hvis du har varer, der ska transporteres til eller fra Storbritannien, skal du sørge for at indsende alle dokumenter og toldrelevante oplysninger på forhånd. Først når forsendelsen er blevet frigivet af vores toldteam, kan den blive sendt af sted.

Bemærk, at fra den 1. januar 2021 gælder dette for alle forsendelser mellem EU og Storbritannien – kun forsendelser fra EU til Nordirland er undtaget. Her er det især vigtigt at fremlægge dokumentation for varernes præferenceoprindelse. I dokumentet, som vi har vedhæftet nedenfor, kan du læse mere om, hvad du skal vide som importør og eksportør. Vi har også samlet alt, du skal vide om brexit, her på vores hjemmeside.

News 05.01.2021
Kvantecomputere – et kig på fremtidens teknologi

Hvad er en kvantecomputer egentlig? Og hvilke fordele kan den tilbyde logistikbranchen?

News 16.12.2020
Nyt DACHSER magazine på gaden nu!

Mange af os benytter lejligheden, nu hvor året er ved at rinde ud, til at se tilbage og reflektere, men også til at forberede os på de nye udfordringer, der venter. Og det er præcis, hvad vi har gjort i det seneste nummer af DACHSER magazine.

News 11.12.2020
Har du læst vores seneste nyhedsbrev?

Det er ikke til at komme udenom: 2020 blev et noget andet år, end vi havde forestillet os. Men i kuren mod coronatrætheden har der heldigvis også været plads til lidt andre nyheder. Amerikanerne gik til stemmeurnerne, og Storbritannien trådte officielt ud af EU. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Klar til brexit

Vores brexit-projektteam har udstukket kursen for et velfungerende og sikkert logistiknetværk til og fra Storbritannien.

Mange virksomheder, der er afhængige af en problemfri transport af deres produkter, er nødt til at forberede sig på brexit nu for at holde gang i deres varestrømme. Du kan finde al vigtig information om, hvordan man forbereder sig på brexit, her:

Få mere at vide

Fakta land (2019)

744147000
Årlig omsætning (DKK)
3
Filialer
1100390
Forsendelser
Mere