Startskud for DACHSERs filial i Aalborg

DACHSER Denmark udvider sit netværk med en ny vejtransportfilial i Aalborg i Port of Aalborgs erhvervspark. Filialen er nu taget i brug, og logistikleverandøren betjener kunder i de nordligste dele af Danmark.

Østhavnen set fra oven. Foto: Port of Aalborg
Østhavnen set fra oven. Foto: Port of Aalborg

Etableringen af den nye filial på havneområdet i Aalborg Øst, der med tiden skal blive et vigtigt knudepunkt for logistikleverandørens nordiske stykgodsnetværk, er gået over al forventning. Det mener Lars Dall, Projects & Development Manager, der har haft en central rolle i opstarten af den nye vejtransportfilial på havneområdet.

”DACHSER er kommet til Aalborg, og alle har taget godt imod os,” fortæller projektleder Lars Dall. Logistikleverandørens første skridt ind i det nordjyske var at flytte et team på fem medarbejdere fra vejtransportfilialen i Kolding til lokalerne i Port of Aalborgs erhvervspark, hvor de skulle starte kontor, egen godshåndtering og egen lokal distribution op. ”Vores fem medarbejdere er kommet godt på plads, og vi sender nu dagligt lastbiler af sted ud i netværket og skal endda til at åbne en direkte linje til Göteborg i løbet af maj, så vi kan tilbyde kortere transittider til Norden.”

En international logistikleverandør som DACHSER styrker hele området. Vores kunder efterspørger i stigende grad skræddersyede, fleksible logistikløsninger, og DACHSER udvider vores samlede setup markant med deres store erfaring og netværk.

Kristian Thulesen Dahl, administrerende direktør for Port of Aalborg

Ifølge projektlederen har Port of Aalborg, som DACHSER lejer lokalerne af, en stor betydning for, at etableringen er gået glat og at logistikleverandøren så småt har fundet fodfæste i regionen.

”Erhvervsklimaet i området har bidraget til, at vi hurtigt har fået styr på de praktiske ting i forbindelse med opstarten. Samtidig har kommunen, erhvervscentret, underleverandører og især Port of Aalborg taget rigtig godt imod os, hvilket har medvirket til, at etableringen er gået problemfrit,” fortæller Lars Dall.

Som en førende logistikhub og erhvervspark lægger Port of Aalborg vægt på at være en samarbejdspartner inden for erhvervsudvikling, logistikløsninger og godshåndtering for virksomhederne på havnen.

”Vi er rigtig glade for DACHSERs ankomst til havnens erhvervspark og glæder os over, at de føler sig godt taget imod,” udtaler Kristian Thulesen Dahl, administrerende direktør for havnen. ”Det er en hovedopgave for os, at virksomhederne – vores kunder – ser havnen som en medspiller – at vi i fællesskab finder løsninger, som gør virksomhederne i stand til at koncentrere sig om deres kerneforretning.”

Gateway til Norden

Filialen med 2.046 kvadratmeter terminal med seks porte og 471 kvadratmeter kontorplads vil forsyne virksomheder i Danmarks nordligste region via flere daglige afgange fra filialen i Kolding til Aalborg og videre derfra med lokal distribution i samarbejde med lokale vognmandsforretninger. Samtidig bliver filialen en naturlig forlængelse af både det danske og det nordiske netværk med forbindelser til Göteborg samt Norge og Finland.

”En international logistikleverandør som DACHSER styrker hele området. Vores kunder efterspørger i stigende grad skræddersyede, fleksible logistikløsninger, og DACHSER udvider vores samlede setup markant med deres store erfaring og netværk. Det kommer alle virksomhederne i nærområdet til gode,” afrunder Kristian Thulesen Dahl.

Erhvervsklimaet i området har bidraget til, at vi hurtigt har fået styr på de praktiske ting i forbindelse med opstarten. Samtidig har kommunen, erhvervscentret, underleverandører og især Port of Aalborg taget rigtig godt imod os.

Lars Dall, Projects & Development Manager

Med den første milepæl bag sig ser logistikleverandøren ind i fremtiden med det primære mål at blive fuldt etableret og endda vokse med en ny medarbejder på terminalen.

”Helt kortsigtet skal vi etablere linjen til Göteborg, som bliver vores gateway til Norden,” fastslår Lars Dall. ”Planen for resten af året er at komme godt igennem sommerferien og forhåbentlig skabe vækst i efteråret, hvor vi overholder budgettet og opretholder momentum rent salgsmæssigt.”

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic
return true; } return false; }