Overgang til DMS Eksport

Onsdag den 29. maj 2024 lukkes Toldstyrelsens platform e-Export. Overgangen til det nye system DMS Eksport kan medføre udfordringer i forhold til IT-kapaciteten.

Fra den 29. maj skal nye angivelser af eksport og forsendelse oprettes i Toldstyrelsens nye toldangivelsesløsning DMS (Declaration Management System). Overgangen til det nye system sker på baggrund af EU-lovgivning og baseret på en konkret tidsplan.

DMS Eksport bruges til at angive varer til eksport. Toldstyrelsen har besluttet at lade det gamle forsendelsessystem Transit (NCTS) være åbent indtil den 30. juni, hvor det bliver erstattet af DMS Forsendelse. DMS Forsendelse håndterer data om forsendelse af varer mellem de lande, der er tilsluttet EU's forsendelsesordning. Danmark har ansøgt om at få udskudt deadline for aktivering af DMS Import.

Som kunde skal du ikke foretage dig noget, blot være forberedt på, at der i overgangsfasen kan opstå mindre forsinkelser i forhold til oprettelsen af eksportforsendelser i Toldstyrelsens systemer.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du som altid velkommen til at række ud til din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic