Luftfragt: Kapacitetsudfordringer

Den geopolitiske situation i Det Røde Hav og dens konsekvenser for søfragtmarkedet påvirker nu også markedet for luftfragt. Her får du indblik i, hvordan det kan påvirke din forsyningskæde.

Kapaciteten på søfragtmarkedet er truet af den geopolitiske situation i Det Røde Hav. Situationen har udmøntet sig i flaskehalse, længere transittider og trængsel i industrihavnene. Det har ført til et tydeligt skifte fra sø- til luftfragt, da virksomheder søger mere pålidelige og rettidige transportløsninger, hvilket giver øget efterspørgsel og øget konkurrence om luftrummet.

Den konstant stigende efterspørgsel drevet af e-handel på det asiatiske eksportmarked lægger yderligere pres på det globale luftfragtmarked, hvor kapaciteten strækkes til sit yderste for at imødekomme behovet for hurtig global godstransport.

Det er især handler fra Asien til verdensomspændende destinationer, der rammes af mangel på kapacitet. Efterhånden som kapaciteten bliver mindre, og efterspørgslen fortsætter med at stige, forventer vi, at fragtraterne på luftfragtmarkedet vil forblive kritiske, og situationen forventes ikke at lette i den nærmeste fremtid.

Vi overvåger situationen nøje, men vi går ind i en periode med fortsat vanskelige markedsforhold, hvilket kan føre til en tidlig start på højsæsonen i tredje og fjerde kvartal af 2024, sandsynligvis med yderligere indvirkning på priserne inden for luftfragt.

Hvis du har spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale DACHSER-filial, som med glæde vil hjælpe dig.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic