Tilbage
climate

DACHSER og FERCAM etablerer joint venture i Italien

Et mangeårigt partnerskab fører nu til et joint venture inden for stykgods og kontraktlogistik. FERCAM overfører sine divisioner Distribution (stykgods) og Logistics (kontraktlogistik) til et joint venture med DACHSER under navnet "DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.". DACHSERs andel på 80 procent i det nye selskab styrker og fuldender virksomhedens europæiske netværk. Overdragelsen af kontrol afventer stadig de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.

DACHSERs andel på 80 procent i det nye selskab styrker og fuldender virksomhedens europæiske netværk.
DACHSERs andel på 80 procent i det nye selskab styrker og fuldender virksomhedens europæiske netværk.

I henhold til vilkårene i den kontrakt, de to virksomheder har indgået, vil FERCAM udskille divisionerne FERCAM Distribution (stykgods) og FERCAM Logistics (kontraktlogistik) fra FERCAM AG og integrere dem i det nye selskab inden årets udgang. De to divisioner, der beskæftiger 920 medarbejdere på 43 lokationer i Italien, genererede i 2022 en omsætning på omkring 400 millioner euro.

Fra begyndelsen af 2024 vil det uafhængige selskab operere under navnet "DACHSER & FERCAM Italia S.r.l." og referere direkte til Alexander Tonn, COO for Road Logistics hos DACHSER. Stykgods- og kontraktlogistikforretningen i Italien vil som hidtil blive ledet af FERCAMs distributions- og logistikchef, dr. Gianfranco Brillante, og hans erfarne team, hvis ekspertise vil sikre kontinuiteten på det italienske marked. FERCAM AG vil eje en andel på 20 procent i DACHSER & FERCAM Italia S.r.l. 

FERCAM Transport (national og international vej- og jernbanetransport), FERCAM Air & Ocean og FERCAM Special Services (kunst, messer og events, hjemmelevering, flytning samt arkiv- og dokumenthåndtering) – herunder alle internationale datterselskaber – forbliver 100 procent ejet af FERCAM AG og bliver ikke en del af det nye joint venture. Det er FERCAMs intention at fremme yderligere vækst i og internationalisering af disse divisioner i fremtiden, herunder i udlandet. 

"Som familieejede virksomheder er DACHSER og FERCAM forenet af en forståelse for værdibaseret ledelse, der sikrer virksomhedens fremtidige levedygtighed gennem generationer. Derfor er det også med stor glæde, at vi nu knytter os endnu tættere sammen og bygger videre på 20 års samarbejde med grundlæggelsen af dette joint venture i Italien," udtaler Bernhard Simon, bestyrelsesformand hos DACHSER. 

"DACHSER er en familieejet virksomhed i dynamisk vækst med korte beslutningsveje og mål ligesom vores, hvilket gør den til en fremragende og pålidelig partner for os i forbindelse med alle former for europæiske transporter. I løbet af vores partnerskab har betingelserne imidlertid ændret sig betydeligt, idet markedsandelene er blevet koncentreret blandt nogle få europæiske og globale aktører. Derfor besluttede vi at etablere et joint venture udelukkende til stykgods- og kontraktlogistik. Det er en win-win-situation for begge parter," udtaler Thomas Baumgartner, bestyrelsesformand i FERCAM. "Det nye joint venture giver os mulighed for yderligere at styrke båndene til vores partnervirksomhed og samtidig styrke vores egen position," forklarer Hannes Baumgartner, Managing Director for FERCAM. "At være en del af DACHSERs europæiske netværk åbner yderligere muligheder for vækst, især inden for eksport. Det skaber sikkerhed og stabilitet for fremtiden."

Med dette opkøb lukker vi det sidste hul og fuldender vores eget stykgods- og kontraktlogistiknetværk på de primære markeder i det kontinentale Europa.

Burkhard Eling, CEO for DACHSER

Majoritetsovertagelsen af FERCAMs forretning inden for stykgods og kontraktlogistik er det tredje store opkøb, DACHSER har foretaget for at udvide sit transport- og logistiknetværk i Europa efter Graveleau (Frankrig, 1999) og Azkar (Spanien, 2013). "Med dette opkøb lukker vi det sidste hul og fuldender vores eget stykgods- og kontraktlogistiknetværk på de primære markeder i det kontinentale Europa," fortæller Burkhard Eling, CEO for DACHSER. "Vores fokus er fortsat på at vokse organisk og bæredygtigt. I år har vi styrket vores tilstedeværelse på centrale markeder som Benelux, Australien, Japan og nu Italien gennem målrettede opkøb."

Ensartede processer og systemer gavner kunderne

"DACHSER og FERCAM har med stor succes arbejdet sammen i 20 år. I den periode har vi lært hinanden rigtig godt at kende og sætter stor pris på hinanden," tilføjer Alexander Tonn, COO for Road Logistics hos DACHSER. Det familieejede FERCAM med hovedsæde i Bolzano i Sydtyrol har siden partnerskabets start stået for distributionen af alle stykgodsforsendelser med industri- og forbrugsvarer fra DACHSERs europæiske netværk i Italien og leverer tilsvarende forsendelser fra Italien i dette netværk. "FERCAM er garant for kontinuitet og ekspertise i Italien. I kraft af dette opkøb og andre investeringer kan vi yderligere accelerere vores vækst – især på det italienske marked – og forbedre kvaliteten af vores tilbud endnu mere. På mellemlang sigt vil vores kunder i Italien, Europa og resten af verden kunne drage fordel af ensartede processer og systemer," fortsætter Alexander Tonn vedrørende synergierne og kundefordelene ved det nye joint venture.

Takket være deres mangeårige partnerskab er DACHSER og FERCAM allerede helt på linje med hensyn til håndtering af stykgods. FERCAM lægger vægt på løbende at investere i sine logistikfaciliteter, digitale systemer og klimabeskyttelse – også her passer de to virksomheder perfekt sammen.

At være en del af DACHSERs europæiske netværk åbner yderligere muligheder for vækst, især inden for eksport. Det skaber sikkerhed og stabilitet for fremtiden.

Hannes Baumgartner, Managing Director for FERCAM

DACHSERs forretningsenhed European Logistics har ikke tidligere haft egne afdelinger i Italien, så joint venture-selskabet vil ikke resultere i strukturelle overlap. Alle medarbejdere i FERCAMs divisioner Distribution og Logistics vil fremover arbejde for DACHSER & FERCAM Italia. DACHSERs opkøb af aktier i disse to divisioner er også symbol på virksomhedens engagement i at foretage yderligere bæredygtige investeringer i sine afdelinger i Italien.

På forretningsområdet Food Logistics, der håndterer transport og opbevaring af kølede og ikke-kølede fødevarer, har DACHSER været repræsenteret i Italien siden 2017 med tre afdelinger og ca. 270 medarbejdere.

FERCAM har hovedkontor i Bolzano i den italienske provins Sydtyrol. I 2022 genererede den familieejede virksomhed en omsætning på 1,128 mia. euro. Transport- og logistikudbyderen har afdelinger i 21 lande og et fintmasket netværk af speditører over hele verden. FERCAM tilbyder specialiserede ydelser inden for en lang række transport- og logistikområder.

FERCAM Transport tilbyder vej- og jernbanetransport, FERCAM Air & Ocean står for import og eksport med egne toldklareringskontorer, og FERCAM Special Services håndterer kunst, messer og events, flytning samt arkiv- og dokumenthåndtering.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic
return true; } return false; }