DACHSER overtager logistiksoftwareleverandøren kasasi

DACHSER har købt aktiemajoriteten i softwareleverandøren kasasi GmbH. Det er en mindre virksomhed med 50 medarbejdere med hovedkontor i Kempten i det sydlige Tyskland. Med overtagelsen styrker logistikudbyderen sin digitale ekspertise inden for telematik, integration, kunstig intelligens og tingenes internet.

Fra venstre: Burkhard Eling (CEO for DACHSER), Markus Lechner (General Manager for kasasi), Stefan Hohm (CDO for DACHSER).

kasasi, som er grundlagt i 2009, udvikler innovative softwareprodukter, som optimerer og øger gennemsigtigheden af transportprocesser, der benytter vej, jernbane og vandveje.

"Som en særdeles innovativ leverandør af applikationer til tingenes internet og integration udgør kasasi det perfekte supplement til vores egne digitale kompetencer," udtaler Stefan Hohm, Chief Development Officer hos DACHSER og medlem af selskabets direktion. "kasasis platform kombinerer telematikdata fra vores mere end 8.500 veksellad og 5.000 trailere med forsendelses- og planlægningsdata fra vores centrale transportstyringssystem, Domino. Den intelligente kombination og analyse af disse data åbner for helt nye muligheder for planlægning af transporter, beregning af ankomsttider og endda sporing og håndtering af forsendelser."  

DACHSERs første skridt var at erhverve aktiemajoriteten i kasasi den 25. oktober 2022. Logistikudbyderen vil opkøbe de resterende aktier i faser og gennemføre overtagelsen inden 2026. kasasi vil fortsat blive ledet af adm. direktør Markus Lechner og hans erfarne team. Virksomheden vil fortsætte med at betjene eksisterende kunder inden for jernbane-, detail-, fødevare- og medicinalindustrien som hidtil. Fremtidige udvidelser vil have fokus på overvågnings- og analyseløsninger til jernbanetransport.

"Med DACHSER som hovedaktionær kan vi fortsætte vores succeshistorie og fokusere al vores opmærksomhed på at udvikle banebrydende transport- og logistiksoftware," påpeger Markus Lechner, der arbejdede hos DACHSER i mange år før grundlæggelsen af softwarevirksomheden. "Fremadrettet vil denne stabilitet og sikkerhed gavne vores medarbejdere og ikke mindst vores kunder."

Dynamik og innovativ styrke

Systematisk digitalisering spiller en central rolle i DACHSERs bestræbelser på løbende at optimere og styrke kundernes forsyningskæder. "De rette digitale teknologier vil sætte os i stand til at øge effektiviteten endnu mere, integrere vores kunder tæt i vores processer og transportere flere varer med den eksisterende kapacitet. Øget gennemsigtighed forbedrer planlægningen og gør det muligt at reagere hurtigere på forstyrrelser i forsyningskæderne," forklarer Burkhard Eling, CEO hos DACHSER. "Det er grunden til, at vi har opkøbt kasasi – en dynamisk virksomhed med stor innovativ styrke inden for integration og synlighed i forsyningskæden. Vi investerer også stadig i vores egen IT- og softwareudvikling med en stab på omkring 560 medarbejdere, i vores forsknings- og udviklingsarbejde i DACHSER Enterprise Lab i samarbejde med Fraunhofer IML og ikke mindst i vores globale idé- og innovationsledelse."

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic