Den kinesiske højtid Golden Week påvirker logistikken

Fra den 29. september til 6. oktober vil de fleste virksomheder og fabrikker i Kina holde lukket. Det påvirker de internationale forsyningskæder, når en af verdens vigtigste økonomier holder lukket en uge i træk.

  • Hvad er Golden Week?

Golden Week er syv eller otte nationale helligdage i træk i Kina. Hvert år den 1. oktober fejrer kineserne grundlæggelsen af Folkerepublikken Kina. I år falder en anden helligdag, efterårsfestivalen, den 29. september og bliver slået sammen med fejringen af Golden Week omkring nationaldagen til én lang periode med otte helligdage fra den 29. september til den 6. oktober. Kineserne benytter traditionelt lejligheden til at rejse på ferie og besøge familie rundtomkring i Kina.

DACHSERs filialer i Kina vil ligesom mange andre virksomheder holde lukket indtil den 7. oktober.
 

  • Hvad sker der i løbet af den Golden Week?

De fleste virksomheder og fabrikker holder lukket i den ugelange periode med helligdage, hvilket betyder, at produktionen indstilles. Lufthavne og havne vil fortsætte driften, men med reduceret bemanding på grund af den lave produktion på fabrikkerne. Normalt vil offentlige myndigheder som toldkontorer være lukket fra 1. til 3. oktober.

Når Kina, som er en af de største økonomier og et af de største produktionslande i verden, står stille i en hel uge, vil det medføre et fald i produktionen, som vil påvirke de globale forsyningskæde.
 

  • Hvad kan du selv gøre for at minimere følgerne af Golden Week?

Vi gør vores bedste for at minimere eventuelle forstyrrelser i jeres forsyningskæder, men I kan også selv hjælpe til ved at gøre følgende:

  • Fortæl jeres leverandører og kunder om Golden Week, så de er forberedte og kan sørge for tilstrækkelig lagerbeholdning.
  • Planlæg langsigtet ved at udarbejde en nøjagtig prognose for jeres forsendelser, og tal med os om planen, så vi kan tilbyde jer en god løsning ud fra jeres budget og tidsplan.
  • Book i god tid.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic