Tilbage

Ny COO for DACHSER Air & Sea Logistics

Siden årsskiftet er Tobias Burger (46) ny Chief Operations Officer (COO) for Air & Sea Logistics og medlem af Executive Board. Den ny COO lægger fokus på vækst på de globale markeder og på integreret stykgodstransport.

Tobias Burger er ny COO for DACHSER Air & Sea Logistics.
Tobias Burger er ny COO for DACHSER Air & Sea Logistics.

Tobias Burger, som senest har varetaget rollen som Deputy Director Air & Sea Logistics, erstatter Edoardo Podestà (61), der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet efter en 20 år lang karriere hos DACHSER, heraf de sidste fire som chef for sø- og luftfragtforretningen.

"Denne overdragelse af ledelsen for forretningsområdet Air & Sea Logistics afspejler den målrettede og langsigtede videreudvikling af vores interkontinentale netværk," udtaler Bernhard Simon, formand for DACHSERs bestyrelse. "Edoardo Podestà har opbygget vores forretning i Asien siden 2003 og har de sidste fire år bidraget væsentligt til væksten i vores virksomhed gennem sin rolle som COO Air & Sea Logistics. Med Tobias Burger har vi nu en erfaren logistikstrateg i spidsen for vores Air & Sea Logistics-organisation, som har en dyb og holistisk forståelse af de komplekse udfordringer, som de globale logistikmarkeder står over for nu og i fremtiden."

Det er vores mål at kunne tilbyde vores kunder en omfattende løsning for stykgodstjenester over hele verden ved at knytte interkontinental transport tæt sammen med vores effektive europæiske vejtransportnetværk.

Burkhard Eling, CEO for DACHSER

Tobias Burgers centrale opgave som COO Air & Sea Logistics er at drive DACHSERs vækst på de globale markeder. "Vi er overbeviste om, at vores forretning i Asien og Nord- og Sydamerika vil være den primære kilde til vores fremtidige vækst," tilføjer Burkhard Eling, CEO for DACHSER. "Det er vores mål at kunne tilbyde vores kunder en omfattende løsning for stykgodstjenester over hele verden ved at knytte interkontinental transport tæt sammen med vores effektive europæiske vejtransportnetværk. Der er ingen tvivl om, at en sådan global stykgodsløsning, som leveres via et integreret netværk med omfattende muligheder inden for kontraktlogistik, kræver en stærk sø- og luftfragtorganisation med global tilstedeværelse."     

Tobias Burger har en doktorgrad i forretningsadministration og begyndte sin karriere som strategikonsulent hos Siemens Management Consulting. Han kom til DACHSER i 2009. Efter at have arbejdet inden for controlling og strategiudvikling fik han ansvaret for Corporate Governance. På det tidspunkt stod han allerede i spidsen for den strategiske udvikling af det globale sø- og luftfragtnetværk. Siden 2019 har Tobias Burger fungeret som Podestàs højre hånd i stillingen som Deputy Director Air & Sea Logistics. I starten af denne periode var han global salgschef for sø- og luftfragtforretningen. I 2021 og 2022 ledede Tobias Burger med stor succes ASL EMEA-forretningsenhedens drift som Managing Director.

Edoardo Podestà: To årtier med vækst for DACHSER ASL

Edoardo Podestà afslutter sin succesfulde karriere som logistikchef ved at overdrage tøjlerne til Tobias Burger. Edoardo Podestà, der er italiener, men har boet i Hong Kong i mange år, kom til DACHSER i 2003, efter at logistikudbyderen overtog et joint venture. Som Managing Director var han oprindeligt ansvarlig for den kinesisktalende del af verden. Efterhånden som DACHSERs asiatiske forretning voksede, overtog han snart ansvaret for hele Asien og Stillehavsområdet. Siden 2019 stod han også i spidsen for den globale sø- og luftfragtvirksomhed som COO Air & Sea Logistics. "Inden for rammerne af et ekstremt volatilt markedsmiljø inddrog han sin betydelige erfaring og sin kreativitet for at sætte en klar kurs mod vækst og rentabilitet," afslutter Burkhard Eling.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic