Tjekkiet hæver vejafgifterne

Den tjekkiske regering har besluttet at hæve vejafgiften for lastbiler.

Den tjekkiske regering hæver satserne for vejafgifter fra den 1. marts 2024. Fra den 25. marts 2024 vil vejafgifterne blive justeret igen, så de er fuldt ud i overensstemmelse med den EuroVignette-direktivet.

Stigningen i den tjekkiske vejafgift skyldes, at en ny CO2-afgift medregnes i vejafgiften. Det påvirker vores transportomkostninger, så vi har været nødt til at beregne de ændrede omkostninger og opdateret vores vejafgiftstabel. Dine transportomkostninger kan derfor ændre sig fra den 1. april 2024, men du vil blive kontaktet direkte, hvis det vil påvirke jeres transporter.

Vejafgiften bliver opkrævet af Tjekkiet, og den vil blive fuldt refunderet til chauffører og vognmænd, der kører for DACHSER i henhold til køretøjstype og afstand. På den måde bidrager vi til at opretholde konkurrenceevnen for uafhængige transportører og sikre fragtkapacitet i Tjekkiet.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic