50 år i transport og logistik

Den 10. september 2023 kan René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic fejre 50 år i transport- og logistikbranchen. Vi har talt med ham om, hvordan transportbranchen tog sig ud, da han trådte de første spæde skridt i sin karriere, til hvordan den ser ud nu og i fremtiden.

"Da jeg startede, var transport og logistik en fuldstændig anden verden sammenlignet med i dag," siger René Sidor.
"Da jeg startede, var transport og logistik en fuldstændig anden verden sammenlignet med i dag," siger René Sidor.

René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic, indledte sin karriere i logistikbranchen i 1973 – en tid, hvor papir, telex og telefonopkald var vigtige redskaber for speditøren.

”Det har været en utrolig rejse – 50 år i transport- og logistikbranchen,” fortæller René Sidor. ”Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med utroligt dygtige kollegaer og samarbejdspartnere, og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen. Jeg tror på, at succesen i vores branche ligger i evnen til at styrke og inspirere de mennesker, der driver den.”

Vi skal lære digitalisering, automatisering, kunstig intelligens og robotteknologi rigtig godt at kende, for det vil forvandle vores syn på de globale forsyningskæder. Men vi kommer ikke uden om, at der altid vil være mennesker bag teknologien.

René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic

Sidors karriere har bragt ham over Atlanten til New York, hvor han som 20-årig blev udstationeret hos det daværende DanTransports samarbejdspartner Nordisk Transport på Wall Street. Efter sit fire år lange amerikanske eventyr vendte han hjem til Danmark igen, hvor han fortsatte hos DanTransport indtil 1999, da han besluttede sig for at blive selvstændig. Efter tre år som herre i eget arbejdsliv tikkede et spændende landecheftilbud fra den schweiziske transportvirksomhed Panalpina ind. I 2014 kom Sidor til DACHSER Denmark som filialchef for logistikvirksomhedens vejtransportfilial i Hvidovre, og i 2018 blev han nordisk direktør.

”Da jeg startede, var transport og logistik en fuldstændig anden verden sammenlignet med i dag. Det var før computernes og mobiltelefonernes tid, så jeg skulle møde op på toldboden tildigt om morgenen og registrere biler. Det var en tid, hvor logistik handlede mindre om teknologi og mere om købmandskab, relationer og fysisk arbejde,” fortæller Sidor.

Fremtidens logistik er drevet af teknologi og bæredygtighed

Ifølge den nordiske direktør undergår hans elskede branche, som så mange andre brancher, i øjeblikket en forandring.

”Vi er midt i en grøn revolution i logistik, hvor bæredygtighed ikke længere er et valg, men en nødvendighed,” fastslår René Sidor. ”De seneste år har vi set en eksplosiv stigning i antallet af både personbiler og lastbiler, der har el som energikilde. Hos DACHSER arbejder vi konstant med ruteoptimering, der kan reducere vores miljøaftryk, og samtidig giver den digitale tidsalder os mulighed for at indsamle og analysere data som aldrig før og optimere yderligere.”

Beder man logistikveteranen om at levere sit bedste bud på, hvor branchen er på vej hen, slår han på fortsat innovation og implementering af moderne teknologi, men han understreger samtidig, at logistikbranchen også i fremtiden vil være en branche drevet af mennesker for mennesker, for ”logistics is people business”.

”Fremtiden inden for transport og logistik ligger inden for bæredygtige løsninger baseret på innovativ teknologi,” fastslår den nordiske Managing Director. ”Vi skal lære digitalisering, automatisering, kunstig intelligens og robotteknologi rigtig godt at kende, for det vil forvandle vores syn på de globale forsyningskæder. Men vi kommer ikke uden om, at der altid vil være mennesker bag teknologien."

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic