DACHSER nomineret til årets EFFIE-pris

Danske Speditører kårer hvert år en vinder af EFFIE-prisen – en udmærkelse til en udvalgt speditionsvirksomhed, der har bidraget med effektive, innovative og energirigtige transportløsninger. Prisen blev uddelt på Transportmessen i Herning, og i år var DACHSER Denmark blandt de tre nominerede.

Transportminister Thomas Danielsen åbnede Transportmessen 2023.

Grøn omstilling og komplekse forsyningskæder var på dagsordenen, da aktører fra branchen stimlede sammen i Messecenter Herning den 20.-22. april 2023. De tre EFFIE-nominerede virksomheder var INTERCARGO Scandinavia og H.P. Therkelsen og DACHSER Denmark.

”Vi er stolte over at være nomineret til EFFIE-prisen sammen med vores to stærke branchekollegaer, som også er frontløbere i forhold til effektive og miljøvenlige løsninger,” sagde General Manager i Hvidovre Peter Hut, der repræsenterede DACHSER Denmark. Det var H.P. Therkelsen, der i sidste ende fik tildelt prisen.

Tænker ud af boksen

Det var blandt andet DACHSERs arbejde med modulvogntog, veksellad og trailere med dobbeltdæk, der placerede dem blandt de tre nominerede – innovationer, der er effektive og energirigtige i mere end én forstand. Modulvogntogene kan for eksempel ifølge Danske Speditører transportere 30% mere gods pr. tur, men forbruger kun 5% mere brændstof end en almindelig lastbil.

”DACHSER har gjort sit innovationsprojekt vedrørende klimabeskyttelse til et ledelsesspørgsmål, og direktionen har udpeget det som et strategisk initiativ,” lød det i nomineringstalen fra Danske Speditører. ”Fokus er på konkret handling, blandt andet emissionsfrie leverancer.”

Et dommerpanel bestående af folketingsmedlem Niels Flemming Hansen, journalist Jørgen Høeg og administrerende direktør for Danske Speditører Martin Aabak valgte vinderen.

”EFFIE-prisen er et vigtigt skulderklap til virksomheder i transportbranchen, der gør en særlig indsats for effektivitet og den grønne omstilling. Vi er stolte over at være nomineret, for det er en anerkendelse af det hårde arbejde, som vores passionerede medarbejdere hver dag udfører for at skubbe grænserne for, hvor effektive og innovative vi kan være. Kun ved selv at gribe ansvaret kan vi som branche træde ind i fremtiden og skabe den grønne omstilling – for effektiv logistik er klimavenlig logistik,” fastslår Peter Hut.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic