Tilbage

DACHSER overtager logistikudbyderen Brummer

Med sit opkøb af Brummer, som står for transport af temperaturstyrede fødevarer mellem Tyskland, Østrig og nabolandene, styrker DACHSER sit netværk til transport og opbevaring af fødevarer i Europa.

DACHSER køber alle Brummers driftsaktiviteter.
DACHSER køber alle Brummers driftsaktiviteter.

DACHSER køber alle Brummerkoncernens driftsaktiviteter. Virksomhederne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen, og overtagelsen afventer godkendelse af de tyske og østrigske konkurrencemyndigheder.

I 2023 genererede de familieejede virksomheder en omsætning på omkring 128 millioner euro, hvilket placerer dem blandt de førende leverandører af fødevarelogistik i Centraleuropa. Brummer Logistik GmbH blev grundlagt i 1977 i Neuburg am Inn i Bayern, hvor selskabet ejer et anlæg på 40.000 m² til køle- og frostvarer. Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG blev stiftet i 2021 og råder over 45.000 m² lagerplads på sit forretningssted i St. Marienkirchen i Østrig. Det muliggør strategisk konsolidering af varestrømme fra hele Europa tæt på grænsen mellem de to lande, hvilket fremmer optimal udnyttelse af transportkapaciteten og mere effektive transittider. På kernemarkederne i Sydtyskland og Østrig beskæftiger Brummer i dag ca. 950 medarbejdere.

Med købet af Brummer overtager vi en virksomhed, der har et godt ry som førende på kvalitet. Samtidig er vi glade for at udvide vores eget fødevarelogistiknetværk i Centraleuropa.

Burkhard Eling, CEO hos DACHSER

Som en full service-logistikudbyder fokuserer Brummer på transport, oplagring og kontraktlogistiktjenester på tværs af grænser for fødevarer i Tyskland, Østrig og nabolandene. Brummer tilbyder disse tjenester inden for hele temperaturintervallet, herunder for frosne fødevarer, der skal opbevares ved under -18 grader celsius. Derudover tilbyder Brummer omfattende logistikløsninger til kunder i detailhandlen og industrien.

Førende på kvalitet

I 2013 var Brummer en af grundlæggerne af European Food Network, som dækker 34 europæiske lande under DACHSERs systemledelse. Inden for dette netværk har producenter, leverandører og detailhandlere på markedet for fødevarer adgang til unik netværksdækning for stykgodstransport i Europa.

Opkøbet vil udløse et betydeligt vækstpotentiale for Brummer. "Brummer har været en af markedslederne inden for fødevarelogistik i Østrig og det sydlige Tyskland i mange år," fortæller Hans Brummer og Simone Brummer-Leebmann, som i fællesskab er administrerende direktører for og ejere af Brummer forud for overtagelsen. "Vores deltagelse i DACHSERs europæiske netværk åbner op for yderligere vækstmuligheder. Derfor tager vi vores partnerskab, som har udviklet sig gennem årene, til næste niveau. Vi styrker vores langsigtede position på markedet og tilbyder vores kunder nye muligheder for grænseoverskridende stykgodstransport og kontraktlogistiktjenester for fødevarer. Det giver også vores medarbejdere tryghed og stabilitet."

Samtidig vil DACHSERs kunder få adgang til Brummers distributionsnetværk i Sydtyskland, Østrig og Slovenien. Virksomheden betjener primært dette netværk med mere end 350 chauffører på lønningslisten og sin egen flåde bestående af over 300 kølebiler.

"Med købet af Brummer overtager vi en virksomhed, der har et godt ry som førende på kvalitet. Samtidig er vi glade for at udvide vores eget fødevarelogistiknetværk i Centraleuropa. Kombineret med vores nylige opkøb af Müller Fresh Food Logistics i Holland og Frigoscandia i Nordeuropa befæster vi vores position som en af de førende fødevarelogistikvirksomheder i Europa," forklarer Burkhard Eling, CEO hos DACHSER.

Når overtagelsen er gennemført, vil Brummer være fuldt integreret i DACHSER Food Logistics-netværket. Brummers drift vil fortsat blive ledet af Max Reih og hans erfarne ledelsesteam. Max Reih, der i øjeblikket er Chief Operating Officer hos Brummer, vil fremover rapportere direkte til Alexander Tonn og Stefan Behrendt, Deputy Managing Director for DACHSER Food Logistics.

"I løbet af vores partnerskab har DACHSER og Brummer opbygget et samarbejde præget af gensidig tillid. Pålidelighed og kvalitet er topprioriteter for Brummer. Udover værdierne som familieejet virksomhed er dette en anden stor lighed mellem os," fortsætter Alexander Tonn. Brummers største aktiv er imidlertid virksomhedens medarbejdere, som Alexander Tonn påpeger: "Medarbejderne på Brummers kontorer, i deres logistikfaciliteter og bag rattet i deres biler er højt kvalificerede og motiverede. Med deres gennemprøvede ekspertise inden for især grænseoverskridende transport mellem Tyskland og Østrig giver de garanti for kontinuitet og fremtidig vækst i regionen. Vi er glade for at byde dem velkommen til DACHSER."

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic