Den nye omikron-variant af coronavirussen - indvirkning på luft- og søfragttjenester

Som nyhedsmedierne i hele verden allerede har rapporteret, har den nye coronavirusvariant omikron, som blev opdaget i Sydafrika, ført til aflysninger af passagerflyvninger til og fra Sydafrika.

Herudover er der i øjeblikket ikke mange andre restriktioner, men det kan ikke udelukkes, at nogle lande eller regioner vil træffe yderligere foranstaltninger for at begrænse spredningen af denne virusvariant.

Det kan føre til begrænsninger i transportkapaciteten på grund af manglende lastkapacitet på passagerfly. Derudover har lufthavnen i Hongkong meddelt, at selv fragtfly, der beflyver omikron-højrisikolande som Sydafrika, ikke får lov at flyve til Hongkong foreløbig. Det forventes derfor, at fly vil blive omdirigeret.

I søfragtsektoren er der indtil videre ikke sket nogen ændringer i den nuværende situation. Vi har kun modtaget information fra et enkelt rederi om, at en ny service til og fra Sydafrika er blevet indstillet i to måneder.

Derudover er der drøftelser i gang på det asiatiske marked om at stramme COVID-19-reglerne for skibsbesætninger, men forhandlingerne pågår fortsat. Det er kun bekræftet, at feeder-tjenester fra Pearl River Delta (PRD) til/fra det sydlige Kina, herunder Hongkong, også er sat i bero fra december til januar. Det kan føre til udfordringer med hensyn til lastbilkapaciteten og til, at mere gods flyttes fra andre transportformer til luftfragt.

DACHSER-teamet er i daglig kontakt med alle involverede parter og gør alt for at minimere eventuelle forsinkelser. Hvis du har spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson fra DACHSER, som står klar til at hjælpe. 

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic