Nyheder

Et velsmurt maskineri

Lotte Pasfall er sådan én, man kan regne med. Det seneste år har hun, ligesom de fleste af os, stået over for nogle usædvanlige udfordringer – men når man har et team bag sig, der løfter i flok, kan man klare det meste. Vi har spurgt Lotte, hvad hun har gjort for at få sit team godt igennem krisen.

Lotte Pasfall er Transit Terminal Coordinator og Dangerous Goods Safety Advisor hos DACHSER Denmark i Kolding.

Lotte er Transit Terminal Coordinator og Dangerous Goods Safety Advisor hos DACHSER Denmark i Kolding. Det betyder, at hun er den, der bevarer overblikket, og hun har en imødekommenhed, hvis lige man skal lede længe efter. Derudover har hun benene solidt plantet i den jyske muld – hvilket lader til at være et godt udgangspunkt, når man har med en pandemi at gøre:

”Det første, vi gjorde, var at få indkøbt værnemidler: håndsprit, mundbind og visirer. Terminal og kontor blev adskilt, og vi satte masser af skilte op,” fortæller Lotte, som ligesom så mange andre var skeptisk i forhold til, hvor stor indvirkning COVID-19 ville få. ”Når vi alligevel har været nødt til at huske folk på værnemidlerne, så har vi gjort det med et smil. Ellers har vi bare alle brugt vores sunde fornuft.”

Nu er værnemidler som mundbind og visir og daglige doser af håndsprit en fast del af hverdagen – og spørger man Lotte, vil nogle af tiltagene hænge ved.

”Jeg tror på, at det her med spritdispensere og generelt god håndhygiejne er kommet for at blive. Vi har en stor gennemstrømning af forskellige mennesker her på terminalen,” fortæller Lotte.

”Vores fornemmeste opgave er at sikre, at folk er trygge”

Det særlige ved teamet på terminalen i Kolding er arbejdsmiljøet kombineret med, at mange af kollegaerne har været hos DACHSER i mange år:

”Det er vores fornemmeste opgave at sikre, at folk er trygge,” fortæller Lotte, der også er med i den lokale arbejdsmiljøorganisation. ”Vi kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade, og så er vi videre. Vi laver alle fejl. Trods alle vores forskelligheder har vi en meget tolerant arbejdsplads, og der er mange, der har været her i rigtig mange år.” I starten af 2021 kunne hun selv fejre sit 15 års jubilæum hos DACHSER. ”På den måde er vi et meget homogent team, der er gode til tolerance, og som løfter i flok.”

For transitterminalkoordinatoren er det centrale, at medarbejderne mærker, at det er et vigtigt arbejde, de udfører:

”Som jeg siger til dem: Det er jer her på terminalen, der er maskinen, og kollegaerne på kontoret er olien. Hvis ikke maskineriet kører velsmurt, så sker der ikke noget,” fastslår Lotte. ”Kernen er kommunikation, kommunikation og mere kommunikation. Det med at give anerkendelse i form af et stykke kage eller morgenmad til holdet er en saga blot. Det må vi ikke lige nu, så det gælder om at vise det på en anden måde.”

Skulle der alligevel opstå problemer, så er Lotte Pasfalls dør altid åben. En kort periode var hun væk fra sit kontor på terminalen, men hun kom hurtigt tilbage:

”Jeg følte personligt ikke, at jeg kunne udføre det arbejde, som jeg er ansat til. Som sikkerhedsrådgiver i forhold til farligt gods går jeg tit og ofte ned og besigtiger godset – det kunne jeg ikke gøre hjemmefra. Så nu er Lotte tilbage,” afslutter Lotte Pasfall med et varmt smil. For sådan er hun: Hun tager sit arbejde dybt seriøst, men med et smil på læben.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic