Sådan påvirker det kinesiske nytår logistikken

I 2022 byder kineserne tigerens år velkommen den 1. februar. På det kinesiske fastland begynder en uge med helligdage på den kinesiske nytårsaften. Det medfører, at virksomheder lukker, fabrikker indstiller driften, og transportører reducerer kapaciteten som reaktion på lavere efterspørgsel. På grund af markedsforholdene, som er mere udfordrende end nogensinde, forventes virkningerne af det kinesiske nytår at blive større end normalt.

Nedenfor har vi samlet et overblik over alt, du har brug for at vide om det kinesiske nytår, hvilken indflydelse den kan have på din forsyningskæde samt hvordan du kan forberede dig.

Hvornår falder det kinesiske nytår?

 • Kina              31. januar – 6. februar
 • Hongkong     1. februar – 3. februar
 • Taiwan          31. januar – 4. februar

Hvad sker der under det kinesiske nytår?

 • Perioden med officielle fridage i Kina, starter den 31. Januar og løber frem til og med den 6. februar. I denne periode har de fleste virksomheder, herunder DACHSERs afdelinger i Kina, lukket, og de genåbner først den 7. februar.
 • Visse produktionsfaciliteter vil være lukket ned i længere tid eller genåbne med begrænset bemanding. De er som regel tilbage på normale produktionsniveauer efter fire til seks uger.
 • Alle toldkontorer i hele Kina vil holde lukket på de nationale helligdage. Derfor vil det ikke være mulighed for toldklarering eller inspektion af østgående forsendelser, der ankommer til Kina på en af de nationale helligdage i forbindelse med det kinesiske nytår.

Påvirkningen af forsyningskæden:

 • De fleste leverandører opbygger en lagerbeholdning, hvorfor effekten af det kinesiske nytår ses allerede inden helligdagene, hvor fabrikker kører på fuld kapacitet for at opfylde eksisterende ordrer, før de lukker.
 • Den forøgede produktion skaber ekstra pres på transportlogistikken. I øjeblikket er de overbelastede forsyningskæder en udfordring i næsten alle industrier, og de store fragtmængder i forbindelse med nytåret vil yderligere intensivere situationen på det allerede hektiske logistikmarked.
 • Produktionen i andre lande i Asien vil også blive påvirket, da nogle dele til produkterne måske stammer fra Kina, eller monteringen finder sted der.
 • Vinter-OL 2022 afholdes samtidig mellem den 4. og 20. februar i den kinesiske hovedstad, Beijing. Selvom der endnu ikke er offentliggjort nogen officiel meddelelse om transportrestriktioner, forventes det, at sikkerhedsinspektionerne vil blive strammet, og at der bliver indført restriktioner for farligt gods fra et par dage før arrangementet, til det er overstået.
 • Udbrud af covid vil også kunne forårsage yderligere forstyrrelser såsom lukkede veje, aflyste fly og mangel på personale, når operatører eller chauffører rammes af karantæne.

Sådan forbereder du dig:

 • Læg en langsigtet plan, og del din ordreprognose med os så tidligt som muligt, så vi kan planlægge vores ressourcer i god tid og dække dine behov.
 • Forøg din lagerbeholdning. Fabrikkerne genoptager normalt deres sædvanlige produktionsniveauer fire til seks uger efter det kinesiske nytår.
 • Tag de længere transittider i betragtning i din planlægning. Det globale fragtmarked er overbelastet i hidtil uset grad allerede inden det kinesiske nytår, så det er vigtigt at foretage strategisk planlægning af din forsyningskæde med din betroede logistikpartner.
 • Planlæg afgange fra terminaler i Kina et par dage før starten på helligdagene i forbindelse med det kinesiske nytår, dvs. den 28. januar 2022, og sørg for, at din produktionsplan svarer til gate-in-tidspunkterne.
 • Angiv din forsendelse, så snart de obligatoriske data er tilgængelige, og sørg for at afsætte tilstrækkelig tid til den endelige toldklarering inden det anslåede afgangstidspunkt.

Du er velkommen til at drøfte dine behov med os, så vi kan hjælpe dig med at finde den bedste måde at holde din forsyningskæde kørende på uden afbrydelser gennem hele det kinesiske nytår.

 

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic