Situationen i Ukraine og indvirkningen på vores aktiviteter

Konflikten mellem Rusland og Ukraine påvirker den internationale sø- og luftfragt samt jernbanedrift. Der er derfor truffet følgende foranstaltninger:

Vi suspenderer alle bookinger af transporter til og fra Ukraine indtil videre. Desuden kan vi ikke længere tage imod bookinger af vores togforbindelser mellem Asien og Europa. Det samme gælder bookinger af interkontinental lastbiltransport mellem Asien og Europa for forsendelser, der ville passere Rusland, Belarus eller Ukraine. Årsagen til disse foranstaltninger er, at vi ikke længere kan garantere sikker transit af lasten via de nævnte lande.

Vi accepterer stadig bookinger af transporter, der starter i eller har destination i Rusland og Belarus, forudsat at luftfartsselskaber og rederier fortsat tilbyder kapacitet på disse ruter. Vi har noteret os, at de første rederier og luftfartsselskaber har suspenderet deres aktiviteter med hensyn til transport til/fra disse lande. Bookinger af transporter til/fra Rusland og Belarus skal naturligvis være i fuld overensstemmelse med de seneste statslige sanktioner over for disse lande. 

Konfliktregionen såvel som de lande, der er involveret i konflikten, har stor betydning for de internationale olie- og energimarkeder. Dette har allerede medført stor volatilitet i oliepriserne og dermed i olierelaterede tillæg som BAF og brændstoftillæg. Vi følger udviklingen tæt og afventer hvilke konsekvenser dette vil medføre vores drift. Dog ser vi allerede tegn på en mulig kommende kapacitetskrise på luftfragtmarkedet, da europæiske luftfartsselskaber har fået forbud mod at flyve i russisk luftrum, og russiske luftfartsselskaber har fået forbud mod at flyve i europæisk luftrum. 

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at forudsige, hvor længe denne situation vil vare ved, eller hvordan den vil udvikle sig. Vi informerer løbende om eventuelle ændringer i den aktuelle situation. Hvis du har spørgsmål vedrørende dit gods, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic