Strejkevarsel og forbud mod overarbejde i finske havne

Der er den 1. februar 2022 indført forbud mod overarbejde i alle finske havne. Den finske fagforening for transportarbejdere, AKT, har udstedt strejkevarsel for havnearbejdersektoren. Strejken vil begynde den 14. februar, medmindre parterne når til enighed under overenskomstforhandlingerne inden fristens udløb.

Det landsdækkende forbud mod overarbejde og vagtbytte i    finske havne trådte i kraft den 1. februar 2022. Hvis der ikke findes en løsning under overenskomstforhandlingerne mellem den finske fagforening for transportarbejdere, AKT, og den finske sammenslutning af havneoperatører, går havnearbejderne i strejke den 14. februar kl. 06.00. 

Næsten hele Finlands eksport og import passerer gennem havne, så forbuddet mod overarbejde og vagtbytte – og en eventuel strejke – vil få konsekvenser for kapaciteten og ydelsen af tjenester i finske havne. Som følge heraf kan der ske ændringer i fragtfærgernes sejlplaner og opstå forsinkelser i transporten af eksport- og importgods. 

Hvis du har brug for yderligere information eller har spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson fra DACHSER, som står klar til at hjælpe.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic