Tilbage
Nyheder Pressemeddelelser

Anjali udlever sine drømme

For 16 år siden indledte DACHSER sit samarbejde med den internationale børnehjælpsorganisation Terre des Hommes. Nogle vigtige elementer i dette partnerskab har altid været børns rettigheder, adgang til uddannelse og at fremme bæredygtighed og miljøbeskyttelse. En pige ved navn Anjali i det nordlige Indien er et af de børn, der har fået chancen for at få et bedre liv takket være denne indsats.

Anjali i sin skrædderbutik.

Anjali, der bor i en lille landsby i delstaten Uttar Pradesh, tilhører musahar-folket og dermed en af Indiens dårligst stillede befolkningsgrupper. De fleste medlemmer af musahar-folket modtager ikke nogen af de offentlige ydelser, som myndighederne tilbyder underprivilegerede kaster, og de lider derfor under fattigdom, underernæring, diskrimination og mangel på uddannelsesmuligheder.

Studerede i fritiden

For at supplere familiens indkomst gik Anjali ud af skolen i 7. klasse og begyndte at gå med sine forældre på arbejde i markerne. Dette forhindrede dog ikke den selvsikre teenager i at fortsætte med at forfølge sine drømme. I pauserne fra arbejdet lånte hun lærebøger af sine venner, så hun kunne fortsætte med at uddanne sig.

En af Terre des Hommes' partnere, Samudaik Kalyan Evam Vikas Sansthan (SKVS), blev opmærksom på hende, og de to organisationer overtalte hendes forældre til at lade hende deltage i et seksmåneders kursus i skrædderarbejde, som DACHSER yder økonomisk støtte til.

Anjali fortsatte med at arbejde på markerne, men deltog også regelmæssigt i skrædderkurset. Hun fuldførte kurset og åbnede derefter sin egen skrædderbutik. Da nogle landsbyboere i Anjalis lokalsamfund havde svært ved at skaffe mundbind, syede Anjali 650 mundbind, som hun delte ud til familier, der ikke havde råd til selv at købe dem. På den måde blev hun et forbillede for mange piger i landsbyen.

Hvis du vil vide mere om vores samarbejde med Terre des Hommes, kan du læse mere her.