DACHSER indvier nyt højlager i Memmingen

Det nye anlæg er blevet taget i brug gradvist over de seneste måneder. Det topmoderne lager i industriområdet Gewerbegebiet Nord, der ligger tæt på motorvej A7, er fuldautomatisk og klimavenligt. Logistikvirksomheden har investeret cirka 30 mio. euro i det fuldautomatiske lager.

Et kig ind i DACHSERs nye fuldautomatiske og klimavenlige højlager.

Byggeriet af det nye logistikanlæg blev påbegyndt i foråret 2021. Det består af et forhus med et gulvareal på 2.700 m² og et tilstødende højlager, der giver 7.500 m² logistikareal. Med en højde på 32 m fylder lageret ikke meget, men har plads til 52.000 paller med ikke-kølet mad og fødevareemballage. Det har også en mezzanin med 2.300 m² gulvplads til manuel plukning og afsluttende ordrebehandling.

DACHSERs logistikcenter i sydtyske Allgäu er virksomhedens største driftssted på verdensplan. Nu hvor det nye logistikanlæg er i drift, har den familieejede virksomhed plads til i alt over 200.000 paller i Memmingen.

"Det nye lager er designet til at være så effektivt som muligt for at kunne følge med den stigende kundeefterspørgsel i regionen," forklarer Thomas Henkel, General Manager for DACHSERs logistikcenter i Memmingen i sydtyske Allgäu. "Automatisering og bæredygtighed var vores primære fokus, da vi byggede det.”

Opbevaring og afhentning af paller sker for eksempel fuldautomatisk. Der kan håndteres op til 400 paller i timen — eller 5.000 om dagen — med indgående og udgående varer via 22 porte. Dette er muligt takket være automatiske aflæsningssystemer, en automatisk palleteringsstation og otte skinnestyrede reoloperatører på højlageret.

"For DACHSER er højlageret i Memmingen et af de vigtigste nye anlægsprojekter i de seneste år. Det kombinerer avanceret automatiseringsteknologi og topmoderne bæredygtighedskoncepter baseret på vores samarbejdspartneres og medarbejderes ekspertise," siger DACHSERs administrerende direktør Burkhard Eling. "Denne investering gavner ikke kun Memmingen-lokationen, men DACHSER-koncernen som helhed."

Energi fra rene kilder

Et koncept for bæredygtig drift maksimerer CO2 -besparelserne. Det meste af den energi, der kræves for at drive højlageret, genereres af et solcelleanlæg på taget med en effekt på cirka 1 megawatt. Når der er behov for yderligere elektricitet, vil DACHSER købe 100 % vedvarende vandkraft og vindkraft fra det offentlige elnet. Derudover henter lageret varme fra det energieffektive fjernvarmesystem leveret af et regionalt kraftværk.

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic