Stigende antal tilfælde af COVID-19 i Kina

Flere større byer i Kina har rapporteret om et øget antal COVID-19-tilfælde, hvilket har ført til intensiverede foranstaltninger. Dette har en indvirkning på vores driftsaktiviteter:

Shanghai
Da epidemien har nået et betydeligt niveau i Shanghai-distrikterne, er der truffet omfattende foranstaltninger, herunder massiv indsats af COVID-19-test og nedlukning af de berørte lokalsamfund og boligområder.

Lufthavne, havne, lagre og depoter har normal drift, dog med følgende forbehold:

 • I Shanghai oplever de øjeblikket en betydelig mangel på arbejdsstyrke i alle sektorer, herunder administrations-, lager- og chaufførpersonale.
 • Shanghais nabobyer, herunder Suzhou, Taicang, Kunshan, Changzhou og Hangzhou, pålægger restriktioner for lastbiler, der kommer fra Shanghai, og chaufførerne skal kunne fremvise et negativt testresultat. Derfor forventes det, at afhentninger fra og leverancer til Shanghai bliver vanskeligere de næste par uger.
 • På nuværende tidspunkt har vi ikke modtaget nogen meddelelser om fartøjsudeladelser. Alle pramoperatører har normal drift for at sikre forbindelsen til moderskibene i Shanghai. Da situationen udvikler sig hurtigt, kan transportørerne reagere i overensstemmelse hermed, hvis chaufførmangel eller lastbilrestriktioner fører til en alvorlig containerflaskehals.
 • På DACHSERs placeringer i Shanghai, har der været etableret særlige arbejdsordninger siden 14. marts, hvor medarbejderne skifter mellem at arbejde hjemmefra og på kontoret.  DACHSERs lokale kontaktpersoner kan fortsat kontaktes via de sædvanlige kommunikationskanaler.

Shenzhen
Myndighederne i Shenzhen by gennemfører en nedlukning frem til 20. marts.  Forholdsreglerne omfatter COVID-19-massetest, indstilling af offentlig transport samt nedlukning af butikker og produktions- og forretningsaktiviteter. Al personale arbejder hjemmefra.

 • Lufthavne og havne har normal drift. DACHSERs sø- og luftfragt påvirkes ikke. I lighed med Shanghai kan der dog være mangel på personale ved visse faciliteter.
 • Produktionsfaciliteter suspenderes midlertidigt, hvilket vil mindske efterspørgslen på sø- og luftfragt. Dette kan dog have en mere vidtrækkende indvirkning på forsyningskæden i den nærmeste fremtid.
 • De fleste lagre har indstillet driften indtil videre.
 • LCL-CFS-toldlagre til søfragt er lukket indtil videre, og forsendelser fra Shenzhen er i øjeblikket sat i bero. Vi kontakter dig direkte, hvis din forsendelse påvirkes.
 • Lokal lastbilkørsel i Shenzhen er ikke underlagt nogen begrænsninger, og lastbilchauffører tilbyder stadig deres tjenester, men der er problemer med mangel på chauffører på grund af nedlukning og karantæneregler.
 • Lastbilkørsel til og fra Shenzhen er begrænset.
 • Lastbilkørsel på tværs af landegrænser mellem Shenzhen og Hongkong for ikke-essentielle varer er suspenderet. Transport af stykgods (kommerciel) vil sandsynligvis blive arrangeret via feeder-tjenester.
 • DACHSER-medarbejdere kan kontaktes via e-mail eller mobiltelefon.

Dongguan
Myndighederne i Dongguan har annonceret en nedlukning med virkning frem til 21. marts. I lighed med Shenzhen gennemføres sikkerhedsforanstaltninger, som omfatter COVID-19-massetest, indstilling af offentlig transport samt nedlukning af butikker og produktions- og forretningsaktiviteter. Al personale arbejder hjemmefra.

 • Produktionsfaciliteter suspenderes midlertidigt, hvilket vil mindske efterspørgslen på sø- og luftfragt og medføre betydelige konsekvenser for den internationale forsyningskæde.
 • DACHSER-terminaler i Dongguan er lukket og genoptager først driften igen, når nedlukningen er ophævet.
 • DACHSER-medarbejdere kan kontaktes via e-mail eller mobiltelefon.

Vi informerer løbende om eventuelle ændringer i den aktuelle situation. Hvis du har spørgsmål vedrørende dit gods, er du som altid velkommen til at kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic