25 år på terminalen

Kai Hansen er en vigtig brik på terminalen hos DACHSER Denmark i Kolding. Den 43-årige sønderjyde startede sin karriere i logistikbranchen i 1994 hos det daværende AS Ove Haugsted. Her kom han i lære som lager- og logistikmedarbejder.

Kai Hansens motto: ”Hvorfor køre 100 kilometer forgæves?”

Det går stærkt, når Kai Hansen arbejder. Det er præcisionsarbejde, når bilerne skal losses og læsses korrekt uden tidsspild. En trailer kan tømmes inden for 20 minutter, men man skal også løbende scanne godset og køre det hen på rette plads. Kais professionalisme kommer af mange års erfaring. De sidste 25 år har Kai haft sin daglige gang på lageret mellem paller og gaffeltrucks. Nu er han en fast del af natholdet på terminalen hos DACHSER Denmarks filial i Kolding.

”Jeg tager jobbet, som det kommer. Jeg ved aldrig, hvad dagen vil bringe, men jeg tager opgaven, når den kommer. Når andre stresser over, at vi mangler en mand, siger jeg: Det skal vi nok klare,” smiler Kai Hansen.

Arbejdet passede ham rigtig godt, dengang han startede i lære hos Haugsted som 18-årig. Han skulle ikke arbejde ved et skrivebord, men fik masser af kontakt til andre mennesker i sit daglige arbejdsliv, og ikke mindst fik han lov at bruge sine muskler.

”Hvorfor køre 100 kilometer forgæves?”

Det er hans motto. Hvorfor gøre tingene forhastet og sjusket, hvis det kan gøres ordentligt i første omgang? ”Hvorfor køre 100 kilometer forgæves?”

Kai og hans team kører gaffeltruck med en elegance, som var det skarpt koreograferet af den kongelige balletmester – i nattens mulm og mørke. Og det kræver en stor portion finesse at være både effektiv og præcis. Bilerne skal afgå kl. 06:00 og 07:00, og en 13,60 meter trailer med en rumlighed på over 100 m3 bliver læsset på under en halv time.

”Det skal læsses korrekt og forsvarligt for kunderne og chaufføren. Det er sådan, jeg er opvokset,” fortæller Kai Hansen. Og han er næsten bogstavelig talt opvokset hos DACHSER. ”Det var og er en vældig god arbejdsplads, fordi kollegaerne er gode, arbejdet er godt – ja, alt er perfekt.”

På natholdet er arbejdsfordelingen sådan, at Kai Hansen læsser i den ene ende af terminalen, og hans kollega i den anden. Kais område er alt til Nordjylland, København og Fyn, og kollegaens område er det, der skal rundt i resten af Jylland. Han har dog en række mere eksotiske rejser end Nordjylland på sin bucket list.

”I sommer var jeg i Canada. Derudover har jeg været i Sydafrika, Grønland og Australien. Jeg elsker at opleve noget nyt, og min næste rejse går til Kenya, Tanzania, Serengeti, Zimbabwe og Victoria Falls med min kone.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic