DACHSER investerer i Finland

DACHSER Finland Oy udvikler sin forretningsmodel på det finske marked. En ny logistikterminal til vejtransport skal stå færdig i Kerava i anden halvdel af 2020, og det vil forbedre eksport- og importmulighederne for den finske industri kraftigt.

Fra venstre: Karli Lambot, Member of the Board of Directors, ACE Logistics Group AS, Jens Lengefeld, Head of Partner Hub & Traffic Organization DACHSER, Andres Matkur, Managing Director ACE Logistics Group AS, Tuomas Leimio, Managing Director European Logistics Finland, DACHSER Finland Oy, Wolfgang Reinel, Managing Director EL North Central Europe DACHSER og Michael Schilling, COO Road Logistics DACHSER.

”Vores organisation er vokset markant i de sidste fem år. Nu er det rigtige tidspunkt at revidere vores forretningsmodel og stadfæste vores position på det finske marked, både i forhold til vores brand og vores service,” siger Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics Finland, DACHSER Finland Oy.

Det betyder, at logistikvirksomheden nu fremover kan tilbyde bedre internationale forbindelser til den finske eksportindustri og optimerede tjenester i hele Europa til Finland.

Netværket i Norden

Udviklingen i Finland vil også bidrage til at udbygge det nordiske netværk. Med en filial i Norge, fem filialer i Sverige og tre i Danmark er forbindelserne i den nordiske region endnu bedre. Daglige afgange og linjebiler mellem de ni skandinaviske DACHSER-filialer og videre til det europæiske kontinent forbinder i tillæg Norden med hele det europæiske stykgodsnetværk.

”Vi har en konkurrencefordel i kraft af vores gode beliggenhed. Den nye terminal, der er bygget i Kerca-logistikområdet, ligger strategisk tæt på E75-motorvejen, Vuosaari-havnen, den internationale lufthavn og jernbane,” fortsætter Leimio.

DACHSER har arbejdet med vejtransport i Finland siden 2014. Nu flytter DACHSER Finland Oy ind Kerava i en ny filial med et areal på ca. 4.600 kvadratmeter. Byggeriet forventes at stå færdigt i anden halvdel af 2020. Med den nye filial vil DACHSER Finland Oy kunne håndtere indgående vejtransportsendinger og distribution til Helsinki.

Den nye filial dækker ca. 4.600 kvadratmeter og består af en transitterminal (4.000 kvadratmeter) og kontor (600 kvadratmeter). Hele faciliteten vil være udstyret med avanceret teknologi, da Logicenters, Nordens førende leverandør af logistikfaciliteter, har fokus på bæredygtig udvikling. Det nye logistikcenter bliver meget energieffektivt med solceller på taget og udnyttelse geotermisk energi til opvarmning af bygningerne. Derudover vil projektet skabe omkring 60 nye jobs i Kerava.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic