DACHSER overtager Frigoscandia AB

Med opkøbet af den svenske fødevarelogistikudbyder Frigoscandia AB styrker DACHSER sit Food Logistics-netværk i Norden. Overtagelsen forudsætter de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Frigoscandia AB har hovedsæde i Helsingborg.
Frigoscandia AB har hovedsæde i Helsingborg.

DACHSER overtager Frigoscandia AB, en førende totalleverandør inden for temperaturstyret og frossen fødevarelogistik med hovedsæde i Helsingborg, fra den private equity-investor Mutares SE & Co.KGaA.

Vi er meget stolte over at erhverve Frigoscandia og løfte vores mangeårige strategiske partnerskab til næste niveau.

Burkhard Eling, CEO for DACHSER

Frigoscandia beskæftiger 1.300 medarbejdere, primært på kernemarkedet Sverige samt i Norge og Finland. Virksomheden har omkring 40 filialer i de tre lande. I 2022 genererede virksomheden en omsætning på 300 millioner EUR.

Virksomheden blev grundlagt i 1948 og tilbyder levering til butikker i Sverige, Norge og Finland gennem et effektivt og finmasket netværk baseret på tre forretningsenheder: National transport i Sverige, bestående af et landsdækkende vejtransportnetværk med en flåde på omkring 500 køretøjer, hvoraf 260 af dem er ejet af Frigoscandia; International transport, der dækker 51 globale markeder med vej-, luft- og søtransport og Lager med 12 lagre i Sverige og 3 i Norge.

DACHSER udvider sin tilstedeværelse på de nordiske markeder

Opkøbet af Frigoscandia med egen flåde og eget netværk giver kundesegmentet under DACHSER Food Logistics direkte og pålidelig markedsadgang inden for hele spektret af fødevarelogistik.

"Vi er meget stolte over at erhverve Frigoscandia og løfte vores mangeårige strategiske partnerskab til næste niveau. Derved udvider vi ikke blot vores egen forretningsenhed DACHSER Food Logistics til de nordiske markeder, men styrker også vores position som en af de førende europæiske udbydere inden for fødevarelogistik," udtaler Burkhard Eling, CEO for DACHSER.

Som en del af DACHSER vil vi fortsat have adgang til det europæiske fødevarenetværk, der betjener 34 lande, samtidig med at vi positionerer os til fremtiden.

Peter Haveneth, Frigoscandias CEO

Frigoscandias CEO, Peter Haveneth, vil fortsat stå i spidsen for virksomheden. "Som en del af DACHSER vil vi fortsat have adgang til det europæiske fødevarenetværk, der betjener 34 lande, samtidig med at vi positionerer os til fremtiden. Som en del af DACHSER-familien vil vi have de bedste forudsætninger for yderligere vækst i vores aktiviteter og for fortsat at kunne tilbyde vores kunder den højeste grad af pålidelighed og kvalitetsstandarder," tilføjer Peter Haveneth.

DACHSER har været aktiv på de nordiske markeder med sin egen regionale organisation – repræsenteret af forretningsenhederne European Logistics og Air & Sea Logistics – siden 2005. Virksomheden har 13 filialer i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ikke-temperaturstyret transport af fødevarer som dem, DACHSER Nordic European Logistics lejlighedsvist udfører, vil ikke blive påvirket af overtagelsen.

 "Opkøbet af Frigoscandia er et vigtigt skridt i indsatsen for at styrke vores vækst," forklarer Alexander Tonn, COO Road Logistics og Managing Director for DACHSER Food Logistics med virkning fra den 1. januar 2024. Han tilføjer: "Vores historie har vist, at begge parter deler et stærkt engagement i pålidelighed og kvalitet. Vi er glade for at byde Frigoscandia velkommen til DACHSER-familien."

DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic
return true; } return false; }