Fra Dublin til DACHSER: en handelsskoleelevs rejse til speditøruddannelse

Oliver Deleuran elskede at gå i skole. Efter tre år på handelsskole og et par smutture til udlandet er han startet på Talentsporet hos Danske Speditører – og nu er han tilbage på handelsgymnasiet for at fortælle om sin vej ind i logistikbranchen.

Oliver Deleuran er kontorelev med speciale i spedition og shipping hos DACHSER Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre.

Han har været tjener i Dublin og har solgt elektronik til bayerske kunder i Ingolstadt. Han valgte handelsskolen med virksomhedsøkonomi og logistikføring og blev kontorelev med speciale i spedition og shipping. Irland, Tyskland, USA og Danmark. Alt sammen har ført Oliver dertil, hvor han er i dag – speditørelev i vejtransporten hos logistikleverandøren DACHSER Denmarks filial i Hvidovre.

”Handelsskolen har været med til at vække min lyst til at tage ud i verden, og det er der faktisk mulighed for i transportbranchen og hos DACHSER,” fortæller speditørelev Oliver Deleuran. Han søgte ind som speditørelev hos DACHSER efter et tysklandseventyr, hvor han lærte virksomheden med rødder netop i det sydtyske at kende.

Oliver valgte Næstved Handelsgymnasium med internationalt fokus. For nogen kan det måske virke skræmmende at tage til et andet land helt alene i en længere periode, men rejselysten er en del af Olivers DNA. ”Min far er kok og har rejst enormt meget. Selv har jeg altid haft en stor interesse i sprog, så det var naturligt at vælge en linje, der havde fokus på, hvad der sker ude i verden,” fortæller Oliver, der nu som speditørelev har trådt de første skridt på en karrierevej med internationalt udsyn.

Kombination af tal og sprog

Som speditør er Oliver Deleuran med til at forme kundernes forsyningskæder, når han organiserer transporten af gods fra A til B ved at udarbejde tilbud til kunderne, planlægge ruter, håndtere toldklarering og generelt guide kunder. Men det handler også om at have en god sans for købmandskab og at kunne gennemskue transportens tal og vurdere, hvorvidt en transport er lønsom eller ej.

Samtidig har det aldrig været mere spændende at være speditør. Det globale samfunds hæsblæsende udvikling gør, at arbejdslivet kan ændre sig fra den ene dag til den anden, så det kræver hurtig omstilling og en god portion nysgerrighed at blive speditør. Det er en alsidig rolle, hvor man har kontakt til kunder, chauffører og vognmænd – og ikke mindst kollegaer fra hele verden.

Derfor er et besøg på hans gamle gymnasium en god mulighed for at sprede budskabet om, hvad der i hans øjne er to af hans største interesser forenet i en højere enhed. ”Det er nok de færreste, der ved, hvad en speditør egentlig laver. For mig handler det om kombinationen af tal og sprog og muligheden for at komme ud at arbejde uden for Danmark.”

Læs også Danske Speditørers 10 gode grunde til at blive speditør.
DACHSER på verdensplan
Kontakt os
Kontakt Maria Andersen Communications Consultant Nordic